4 de juny 2015

Medinyà torna a ser un municipi independent



Ràdio Sarrià.
Aquest matí ha sigut un dia històric Medinyà, recupera la seva independència després que el Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí la independència de Medinyà que estava annexionat des del 1972 a Sant Julià de Ramis. El Parlament ha debatut i votat el projecte de llei de creació del municipi de Medinyà. Tots els diputats menys els del partit de Ciutadans,  han votat a favor de la restitució d'un greuge històric.
El diputat d'ERC i alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent ha assegurat que "és un dia històric per Medinyà, Sant Julià de Ramis i pel municipalisme d'aquest país" 
                 Roger Torrent en la seva intervenció al Parlament 
L' alcalde de Sant Julià de Ramis, regidors en funcions , Pro Medinyà Indepedent i veïns han assistit a la sessió parlamentària i altres veïns ho han seguit en directe,  des del local social de Medinyà on aquest vespre a dos quarts de nou es farà l'acte de celebració.
Medinyà que té 854 veïns, ja disposava de serveis i equipaments necessaris per funcionar com a municipi que han facilitat la seva segregació.
Amb la aprovació de Medinyà com a municipi la demarcació de Girona té 222 municipis i Catalunya 948 municipis.
Una junta gestora governarà al municipi fins al 2019 i es formarà a partir dels resultats electorals obtinguts a les passades eleccions municipals. Quatre membres de Medinya 1972-Entesa i un de CiU segons els resultats electorals.