5 de juny 2015

Un any més s'ha activat el programa de Dipsalut, per a la vigilància i control del mosquit tigre a la demarcació de Girona

Ràdio Sarrià.
L’equip del Programa de Vigilància i Control del Mosquit Tigre a la demarcació de Girona età trenallant des del mes de febrer s’està treballant amb el programa educatiu a les escoles que un cop més la participació ha sigut un èxit. Un 82% de les escoles de Girona han participat. El Programa educatiu finalitzarà aquest mes de juny, i a partir d’ara s'inicien novament com cada any les accions del Programa de vigilància i control dels riscos de la presència de Mosquit tigre, que aquest any incorpora novetats molts interessants com és el nou tríptic. Els Ajuntaments es poden dirigir a dipsalut per problemes dels veïns amb el mosquit tigre, també es fa xerrades de sensibilització o formació de personal dels Ajuntaments. 
També es fa de forma sistemàtica, es farà el control antilarvari dels punts més sensibles pel desenvolupament del mosquit tigre, com ara és el cas dels cementiris que estan dins de zones urbanes o molt a prop d’elles.
I està a disposició dels consistoris un tendal per instal·lar-lo en les zones de mercat o fires del poble que està gestionat pels tècnics del Programa, els quals, es traslladen als llocs i en aquest espai podran atendre directament als veïns donant-los-hi l’assessorament i programant visites personalitzades si cal.
L'objectiu de Dipsalut és minimitzar l’impacte de l’establiment del mosquit tigre als municipis, que tantes molèsties ocasiona i que pot arribar a tenir implicacions negatives per a la salut de les persones.