1 de jul. 2015

Aquest dijous arrenca el festival Emergent a Celrà

Ràdio Sarrià.
Aquest dijous a Celrà arrenca el festival Emergent amb la participació de nou pobles i més de cinquanta propostes artístiques. El festival Emergent arriba a la onzena edició amb un cartell que tornarà a dur la cultura a les places de diferents municipis del Gironès. Dansa, circ, màgia, humor, teatre, poesia i, sobretot, música; totes les disciplines tenen lloc a un festival més que consolidat que aquest dijous donarà el tret de sortida a Celrà. Enguany, el festival avança l’horari per fer-lo més familiar i totes les sessions seran a les nou del vespre amb la intenció de finalitzar abans de la mitjanit.
Durant tres caps de setmana, per la cita hi passaran noms consolidats com Albert Pla, Mazoni, Pep Plaza, Màrius Serra o Tortell Poltrona que es combinaran amb propostes emergents. I és que el festival pretén ser un espai on el públic pugui gaudir de les seves propostes preferides però, alhora, descobrir nous talents. Amb actuacions de menys de mitja hora de durada, cada nit permet gaudir de sis actuacions absolutament diferents acompanyades d’un ambient íntim i familiar.
Aquesta nit, l’Emergent arriba a Celrà amb un cartell encapçalat per Obeses, una banda capaç de travessar tots els límits per oferir una proposta incatalogable i on absolutament tots els estils hi tenen cabuda. Els osonencs són un clàssic del festival. Ja hi van ser l’any 2011, quan encara eren uns desconeguts per la majoria de la població i enguany, ja consolidats, serà ja la quarta vegada que hi participen per presentar-hi Monstres i Princeses, el seu tercer treball discogràfic.
Obeses seran els encarregats de tancar una nit que començarà a les nou del vepre, amb un relat escenificat basat en el llibre Cosins de Tarzan que anirà a càrrec de l’actriu Cristina Cervià amb l’acompanyament musical de Domènec Boïgues. A mig camí entre la lectura, el recital i l’explicació de contes, el relat anirà desgranant episodis d’infància i donarà pas a Tona Gafarot. La cantant gironina hi arribarà acompanyada de Xicu Rovira per oferir-hi un recital acústic que es passeja entre el folk americà, el pop britànic o la bossa brasilera incorporant, fins i tot, sons provinents de l’Orient Mitjà.
La nit seguirà amb el teatre gestual de la Companyia Zero en Conducta, que hi presentarà Nymio, un espectacle que explica petites històries a través d’uns personatges representats amb les mans que hi donen un toc poètic. A continuació, la música tornarà a prendre el relleu amb Falciots Ninja, una proposta encapçalada per Albert Rams, membre dels desapareguts Mine! i que ha sumat complicitat entre músics procedents de bandes com Very Pomelo, Muyayo Rift o The Gramophone Allstars.
Abans de deixar pas a Obseses, la nit encara deixarà una darrera actuació. Bandart hi portaran un espectacle en què combinen la dansa amb la imatge digital, un format innovador que han girat per mig Europa –en els últims mesos l’han presentat en països com Alemanya, Holanda, Bèlgica, Hongria, Suïssa o Romania- i que ara farà parada a terres gironines. Per acabar la nit i seguint la tradició del festival, David Julià s’encarregarà de mostrar les fotografies fetes durant tota la vetllada.
El dijous 9 de juliol l'Emergent arribarà a Sarrià de Ter amb les actuacions de Joan Colomo (música), Eric Vinaixa (música), Eduard Gener (música), Mag Pota (màgia), la Cia Silosenomecuelgo (trapezi), Fernando Pose (malabars) David Julià (foto-sketch)  al Parc del Centre Cívic La Cooperativa.
El preu de l'entrada general són 10 euros, anticipada als ajuntament 7 euros, abonament per tres dies 20 euros i abonament per tots els dies 40 euros. Menors de 12 anys gratuït.