21 de jul. 2015

Dimarts 28 de juliol Donació de Sang a El Coro

Ràdio Sarrià.
El pròxim dimarts 28 de juliol de 18 a 21h es podrà donar sang a Sarrià de Ter, a l'edifici El Coro.
El Banc de Sang organitza més de 80 campanyes de donació cada setmana en més de 625 municipis, empreses i entitats socials d'arreu de Catalunya, sumats a 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència.
El Banc de sang aconsegueix donar cobertura al 98% del total de la població catalana. 
Catalunya presenta un dels millors índex de donació d'Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any. 
L'organització Mundial de la Salut situa el llindar òptim de donació entre les 43 i 45 donacions per cada mil habitants i any.
Cada vegada són més els sarrianencs que mostren la seva solidaritat i van a donar sang,  a les extraccions voluntaries que organitza la Germandat de Donadors de Sang al nostre municipi.
La Germandat de donadors de sang espera que els donants i també nous donants de sang acudeixin a la propera cita, per ajudar a seguir salvant vides. És important recordar que per tal de garantir les reserves mínimes necessàries per cobrir les necessitats durant l'època nadalenca, quan baixen molt les donacions, es necessita el suport de totes i tots els donants possibles.
Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos.
Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml).
Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.
A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.
Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d'aquesta, s'analitza la sang.