31 de jul. 2015

El grup paperer Hinojosa compra la unitat productiva de Torraspapel a Sarrià de Ter per produir-hi bobines de cartró ondulat

                                                                Planta de Xativa

Ràdio Sarrià.
El grup paperer Hinojosa ha comprat la unitat productiva de Torraspapel a Sarrià de Ter per produir-hi bobines de cartrò ondulat. El grup valencià crearà a Sarrià de Ter 40 llocs de treball.
La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sarrià de Ter, que han acompanyat en el procés de la planta, han celebrat l’operació perquè assegura la continuïtat de l’activitat industrial al municipi.
Hinojosa que preveu invertir a la planta  aproximadament 25M€ i produir-hi bobines de cartró ondulat va fer efectiva ahir la compra a València. 
Està previst que l’activitat de la nova fàbrica "Paperera de Sarrià" que és com s'anomenarà la nova empresa de Hinojosa a Sarrià de Ter,  s’iniciï en un termini d’entre 8 i 10 mesos per produir-hi bobines de cartró ondulat.
El grup Hinojosa, fabricant d’envasos i embalatges de cartró ondulat amb seu a Xàtiva (València), ha comprat la unitat productiva de l’empresa paperera Torraspapel de Sarrià de Ter, on preveu realitzar una inversió de 25M€ i crear-hi 40 llocs de treball. Hinojosa té previst iniciar-hi l’activitat en un termini d'entre 8 i 10 mesos per produir bobines de cartró ondulat a partir de producte reciclat. La nova empresa es dirà Paperera Sarrià. La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sarrià de Ter, que han seguit la situació de Torraspapel des que l’empresa va cessar la seva activitat a mitjans del 2014, han celebrat l’operació i han destacat que assegura la continuïtat de l’activitat industrial al municipi, alhora que preveuen seguir acompanyant a la nova empresa en tot el procés d'instal·lació i consolidació.
Segons la companyia que ja disposa d'una empresa a Barcelona (Pacs del Penedès) "l'objectiu és obtenir una producció anual de 90.000 tones de paper adaptat i destinat a la necessitat de les seves plantes productores de cartró ondulat". Amb aquesta adquisió "s'assegura una font de proveïment de màteria prima addicional, i redueix la seva dependència del mercats d'importació."
Torraspapel continuarà present a Sarrià atès que hi té ubicada la seu d'investigació i desenvolupament del grup, amb una plantilla actual de 15 persones, pel que seguirà vinculada a la dinàmica paperera del municipi sarrianenc. A través de la Direcció General d’Indústria, l'ajuntament de Sarrià de Ter i el propi grup de Torraspapel, des de la decisió d'aquest darrer, de posar fi a la producció a la fàbrica de Sarrià l'estiu del 2014, es van iniciar contactes amb inversors del sector paperer per mirar de reprendre l’activitat a la fàbrica. Les converses amb el Grup Hinojosa van iniciar-se el passat mes de desembre i s’han materialitzat aquesta setmana amb la compra de la planta productiva. Aquesta inversió ha comptat també amb el suport de Catalonia Trade&Investment, l’àrea d’atracció d’inversions de la Generalitat.