8 de jul. 2015

Estand informatiu sobre com combatre el Mosquit Tigre al Mercat municipal de Sarrià de Ter

Ràdio Sarrià.


                                                        Fotos: Ràdio Sarrià


Avui dimecres dia de mercat setmanal a Sarrià de Ter, Dipsalut ha muntat un estand informatiu sobre com combatre el Mosquit Tigre.
Dins el Programa de Vigilància del Mosquit Tigre de Dipsalut s'ha instal·lat aquest punt informatiu avui al matí al mercat de Sarrià per resoldre dubtes i donar consells per combatre aquest insecte.
La millor manera d’evitar la proliferació del Mosquit Tigre és prevenir la seva arribada, conèixer la problemàtica i les mesures de prevenció com no deixar recipients amb aigua a patis, horts i jardins. Per aquest motiu, un dels eixos de del Programa de Vigilància del Mosquit Tigre ha estat sempre fer-ne la màxima difusió i donar consells a la ciutadania.
Amb aquest objectiu, durant tot el matí a Sarrià de Ter s’ha instal·lat aquesta taula informativa coincidint amb el dia de mercat setmanal.
S'han repartit tríptics i material informatiu, i s'atenen totes les consultes que es vulguin fer sobre el mosquit tigre. 
La forma més senzilla, efectiva de combatre aquest insecte és impedir que es reprodueixi. Per això cal evitar que s’acumuli aigua: eliminant els objectes que puguin fer-ho; tapant hermèticament els dipòsits d’aigua per regar; posar sota cobert barques, carretons o remolcs, o bé posar-los cap per avall o tapar-los; eliminar els pneumàtics vells; posar peixos vermells a les basses ornamentals i fonts del jardí, perquè es menjaran les larves dels mosquits; netejar de fulles les canaleres de teulats i terrasses; i, finalment, buidar l’aigua d’embornals i desaigües o tractar-la amb un producte larvicida.
A la parada informativa també hi ha l’oportunitat de poder veure a través d’un microscopi un mosquit tigre, així com les larves de Mosquit Tigre a través d’un pot amb aigua.