21 de jul. 2015

L'Estat obliga a crear una comissió bilateral per reconèixer Medinyà com a municipi


Ràdio Sarrià.
Segons destaca  El Punt avui el Ministeri d'Hisenda ha instat a la Generalitat de Catalunya a aclarir el procés a través del qual s'està creant el municipi de Medinyà, li recorda que és competència estatal proclamar la independència de Medinyà i que es creï la comissió bilateral Estat-Generalitat per a la segregació i a més recorda que Medinyà no compleix les condicions per ser declarat municipi independent, tant pel nombre de veïns com per la distància d'altres nuclis. Per l'Alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió és un malentès administratiu i demana al PP de Girona que intercedeixi. Per el regidor de Medinyà, Sixte Galià i l'alcalde de Sant Julià, Marc Puigtió no es tracta d'una independència sinó d'una restitució. 
Puigtió ha recordat que el PP i va votar a favor posant de condició la creació de la comissió bilateral, punt que es va incloure al text.
La Generalitat va demanar un Nif per a Medinyà i aquesta petició podria haver generat el comunicat d'Hisenda. Segons Puigtió en veure que es va publicar la llei al BOE van creure que l'Estat ho donava per fet i que no calia la comissió tot i que ja han posat fil a l'agulla per crear aquesta comissió.