17 de jul. 2015

Ludovico Einaudi inaugura avui el 53è Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols

Ràdio Sarrià.
El concert de Ludovico Einaudi inaugura aquest vespre el Festival Porta Ferrada, a l'Espai Port Quatre anys després del seu recordat pas per Sant Feliu de Guíxols, Ludovico Einaudi torna amb una aura de culte cada cop més eixamplada i la intenció de tornar a desplegar a Porta Ferrada els poders gairebé curatius de la seva música introspectiva i distingida. Pianista torinès instruït a les ordres de Luciano Berio, figura essencial de l'avantguarda europea del segle passat, Einaudi ha estampat el seu instint inconformista i lliure en composicions que han nodrit més d'una dotzena de discos de gran èxit així com pel·lícules notables (Intocable o This is England) i significatius anuncis de televisió. Un pianista d'impol·luta execució i evocador del minimalisme de Michael Nyman, la delicadesa d'Albinioni, el romanticisme de Satie i, fins i tot, de la malenconia lírica de Radiohead. Bentornato, maestro!
A l'Espai Port també i actuaran la Companyia Elèctrica Dharma, Els Catarres, The Orchestra Starring former membres of ELO, Raimon, Estrella Morente, Sara Baras, Joan Chamorro Quartet amb Magalí Datzira, Eva Fernández, Andrea Motis i Rita Payés i Spandu Ballet.
I demà al Guíxols Arena i actuarà Sopa de Cabra, el nou retorn comença a Sant Feliu de Guíxols. El grup de Girona torna als escenaris pocs mesos abans de la commemoració del seu 30 aniversari i ho fa, abans que cap altre lloc, a l'Empordà. Quatre anys després d'aquelles set nits històriques i inesborrables al Palau Sant Jordi, Palma, Tarragona i Fontajau, el grup que lideren Gerard Quintana i Josep Thió es torna a posar en marxa amb la gira 3, 2, 1... en la qual no únicament faran tornar a sonar els seus grans clàssics de sempre (L'Empordà, El boig de la ciutat, Camins... i tants altres!) sinó que començaran a desvelar les cançons que, a finals d'any, formaran part del seu primer disc d'estudi en 15 anys. Per consultar  la programació i comprar entrades www.festivalportaferrada.cat