24 de jul. 2015

Més de 100.000 persones van assistir a la primera nit de la 45a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes

Ràdio Sarrià.
Espectacle Valecea Piro 2015
La pirotècnia basca Valecea-Pir va inaugurar ahir la 45a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes. Més de 100.000 persones van veure l'espectacle, que va durar vint minuts. Avui serà el torn de la Fire Works Lieto, de Nàpols (Itàlia). Creada després de la Segona Guerra Mundial, es caracteritza per fer uns espectacles extraordinaris, amb un gran impacte escènic, i està considerada com un bon exponent de la tradició pirotècnica italiana. L'any passat va obtenir el primer premi a Neufelder See (Àustria), i també va actuar al Festival Piromusical Malta 2014 i a Daylan, Shangai (Xina). El 2012 va participar en el Donostia Kultura, aconseguint el segon lloc.
Demà els focs d'artifici seran a càrrec de l'Accitana María Angustias, de Granada guanyadors de les darreres edicions. Aquest serà el tercer any seguit que hi participa i ja el primer any es va endur el premi. 
Diumenge tanca el concurs la pirotècnica valenciana Global Foc Caballer FX. Fundada l'any 2004, compta amb unes arrels que es remunten al 1877. Està especialitzada en la manipulació, muntatge i dispar de tot tipus de focs d'artifici, i s'ha emportat guardons com el primer premi del jurat Jove del Concurs Internacional de Sant Sebastià 2012. També ha participat en els concursos internacionals de Pamplona, Valladolid, Burgos, València i Salamanca.
Una comissió tècnica i un jurat popular valorarà i puntuarà els focs, tenint en compte aspectes com el ritme i l'espectacularitat i dilluns es coneixerà el guanyador d'aquesta edició.