9 de jul. 2015

Protecció Civil de la Generalitat desactiva les alertes del Pla INFOCAT i del Pla PROCICAT per onada de calor

Ràdio Sarrià.
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat atesa la millora de les condicions meteorològiques i s’ha rebaixat a fase de Prealerta pel risc d’incendi forestal, que ja no és extrem però sí molt alt en les següents comarques:
Demarcació de Catalunya Central: Anoia i Bages.
Demarcació de Girona: Alt Empordà i Baix Empordà.
Demarcació de Lleida: Garrigues, Urgell i Segarra.
Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà i Priorat.
El Pla Infocat es va posar en Prealerta el passat 27 de juny i s’ha mantingut activat en Alerta els darrers dos dies. Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla de Protecció Civil Procicat per Onada de Calor un cop el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat per finalitzat l’episodi de calor. El Pla Procicat es va activar el divendres 26 de juny i en tot l’episodi les temperatures extremes han afectat de manera generalitzada tot el territori, arribant a assolir ahir dimarts temperatures màximes superiors als 40º. Alguns dels registres destacats, segons informació de l’SMC són: Artés (Bages) 43º; Tàrrega (Urgell) 42,5º; Pantà de Riba-roja (Ribera d’Ebre) 41,1º; Castellbisbal (Vallès Occidental) 41,1º, i Vic (Osona) 40,8º.
L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat avui a les 12.00 hores la fase d’alerta del protocol per onada de calor, que va ser activada el passat dia 5 de juliol.