19 d’ag. 2015

El dia 5 de setembre primera cerimònia de beatificació de la província, a la Catedral de Girona

Ràdio Sarrià.
El proper dia 5 de setembre de 9 a 11 del matí es farà la cerimònia de beatificació de tres germanes màrtirs de les Religioses de Sant Josep a la Catedral de Girona. Els actes començaran el dia 4 amb l'acollida dels peregrins al Palau de Congressos de Girona,
A la Catedral de Girona és on es durà a terme la cerimònia, que estarà presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per les Causes dels Sants. També hi assistiran altres autoritats religioses, Francesc Pardo, Bisbe de Girona i els bisbes de l'Estat Espanyol i representants d'institucions de Govern i l'Ajuntament de la ciutat. 
Es tracta d'un acte rellevant per la província, ja que és la primera beatificació que se celebrarà a les comarques gironines, malgrat que a Catalunya ja s'havien dut a terme a llocs com Tarragona o Mataró, un cop es va decretar que es podrien fer fora de Roma.
Les germanes màrtirs que seran beatificades pertanyien a l'Institut de Religioses de Sant Josep a Girona. Fidela Oller de Banyoles, Facunda Margenat de Girona i Josefa Monrabal de Gandia. Totes tres van ser assassinades per la seva condició de religioses en la persecució del 1931 al 1939.
Actualment l'Institut de Religioses Sant Josep actua en 54 comunitats repartides en tres continents: Europa, Amèrica Llatina i Àfrica. 
Els actes d'homentatge començaran el divendres 4 de setembre amb la celebració de les vespres solemnes a la Basílica parroquial de Sant Feliu.