4 d’ag. 2015

El Temporada Alta aposta per la producció pròpia en la seva 24a edició

Ràdio Sarrià.
El Festival Temporada Alta aposta per la producció pròpia, amb un total de 17 dels espectacles de producció pròpia que es podran veure entre el 2 d'octubre al 8 de desembre entre el centenar de propostes de Teatre, música i dansa o cinema que s'oferiran dins la programació del festival.
La programació es donarà a conèixer en la seva totalitat el proper 31 d'agost però els organitzadors ja han avançant alguns dels noms destacats que en formaran part de la programació. 
Les representacions de Hedda, filla del seu pare, obra del jove dramaturg Aleix Aguilà i amb la direcció de Pau Miró, Patetisme Il·lustrat, 10 maneres de començar un espectacle, de Carles Santos, dos muntatges de Roger Bernat i l'espectacle de circ Bèsties, que s'estrenarà a l'Estat espanyol en una coproducció amb la companyia francesa Baro d'Evel, són les propostes escèniques avançades ahir.
La música tornarà a tenir el seu lloc en la programació del festival. A les ja conegudes presències d'Albert Pla, Fermín Muguruza i Raül Fernández Miró Refree, amb l'espectacle musical Guerra, Els Pets amb #trespuntzero De Cambra, la col·laboració entre Vinicio Capossela i Cabo SanRoque o el PaGAGnini de Yllana i Ara Malikian s'hi suma ara la d'Adrià Puntí. El saltenc presentarà en primícia al festival l'esperat disc La clau de girar el taller.
La programació inclourà més d'un centenar de propostes: espectacles internacionals, estrenes nacionals i estatals, noves produccions i propostes de teatre, dansa i música, així com seccions especials dedicades al cinema, a la creació contemporània o als espectacles familiars.
Una de les propostes més innovadores d'aquesta nova edició del Temporada Alta arribarà de la mà de Roger Bernat, qui portarà a Girona Please continue: (Hamlet), un «judici» que es desenvoluparà a la Casa Pastors, l'antiga Audiència Provincial de Girona.
L'experiment i que ja s'ha portat a terme en diverses ciutats d'arreu d'Europa, asseurà al banc dels acusats el cèlebre personatge de l'obra de Shakespeare, per tal de dirimir el seu grau de culpabilitat en l'assassinat del pare de la seva xicota. La proposta del creador català, que es representarà durant diversos dies, comptarà en el seu repartiment amb un grup de professionals en actiu del món judicial. D'aquesta manera, jutges, advocats, fiscals, un forense i un psicòleg participaran, al costat dels actors, d'un muntatge on el públic també tindrà un paper destacat en el seu desenllaç.
Les entrades ja es poden adquirir anticipadament, a través de la pàgina oficial del festival (www.temporada-alta.net), les entrades d'un total de 15 dels espectacles anunciats. Les entrades per a tots els espectacles es posaran a la venda a partir del proper 8 de setembre, tot i que els socis del Club de la Ciutat Invisible podran comprar les entrades a partir del dia 5 de setembre.