14 de gen. 2009

" Desinformació o mentida" ? El regidor d'esports de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, contesta per escrit la regidora del PSC Assumpció Vila

(Ajuntament /Ràdio Sarrià) Desinformació o mentida?
Hi ha falsedats que es diuen per desconeixement. D’altres que es deixen anar amb mala fe. Incorreccions o mentides. En unes s’hi cau quan es vol dir més del que se sap i en les altres, quan es pretén confondre. Sigui com sigui, les dues són greus, perquè falten a la veritat. No sabem a quin ordre de les dues caldria col·locar les afirmacions que ha fet la Sra. Vila recentment. Diu la Sra. Vila que l’Ajuntament de Sarrià “no ha complert amb el seu compromís” pel que fa a les subvencions als clubs esportius. No sabem a quin compromís fa referència. Potser es refereix al compromís contret amb els clubs esportius que va fer que rebessin part de la subvenció quatre mesos abans del que ho solien fer. Resulta que quan la Sra. Vila era regidora, el 100% de les subvencions esportives es cobraven el mes de novembre. Aquesta temporada els clubs n’han rebut el 50% a l’agost (cosa que els ha permès iniciar amb més tranquil·litat l’activitat al setembre) i el 50% restant el 8 de gener del 2009. Amb tot, doncs, no només han rebut el mateix de sempre sinó que a més a més ho han rebut, en part, abans.

Val a dir, que quan la Sra. Vila era regidora de cultura, era la seva àrea la que pagava les subvencions a les Associacions de Veïns. Doncs, resulta que segons el seu criteri les 4 associacions que hi havia a la seva època (ara, s’ha creat l’AV de Sarrià de Baix) no es mereixien el mateix: resulta que no totes tenien la mateixa subvenció, unes cobraven més que d’altres. Sense cap explicació objectiva, sense cap argument demostrable. Resulta, però que ara (i això no ho diu la Sra. Vila) s’han igualat les subvencions (a l’alça) i no només això sinó que a més s’ha apujat el seu import. És més, les AAVV també han tingut l’oportunitat d’incrementar els seus ingressos a través de les diferents activitats que se’ls hi ha ofert des de l’Ajuntament.

Com per exemple, les barraques. Un tema que la Sra. Vila utilitza a la seva conveniència. Durant el Ple Municipal diu que són “subvencions encobertes” i després diu que suposen “l’externalització d’una feina”. En què quedem? Són una ajuda a les entitats o són un maldecap? Hi estan a favor o en contra? Li sembla bé o malament, que es facin barraques. Francament, encara no en traiem l’aigua clara.

I la Quina? Una activitat que no depèn de l’Ajuntament. Que organitzava una entitat i que després es traspassa a una altra, sense més intervenció per part de l’Ajuntament que la de donar permís per fer l’activitat, resulta que també ha de servir per criticar –sense raó- a l’equip de govern. Perdoni Sra. Vila: pot especificar quines entitats s’han barallat per fer la Quina? I el que ja és el súmmum de la barra és atribuir a les subvencions de l’Ajuntament el calendari que (lleugers de roba) han decidit fer un equip de la UES. Sobren comentaris.
Però tornant a la Quina. Potser no se’n recorda la Sra. Vila que quan ella governava també es feia. Sembla que la mateixa Quina era, llavors, una activitat interessant i divertida, una iniciativa nadalenca més i ara és una sortida que es dóna a unes entitats perquè recaptin diners. És la mateixa Quina. Bé, la mateixa no perquè li recordem que quan era al Govern es realitzava al soterrani del Pavelló amb no massa bones condicions per a l’aglomeració de gent. D’ençà que ella no és regidora, la Quina se celebra a la pista del Pavelló un espai molt més confortable, resultat: més participació. Bé, el que dèiem: desinformació o mala intenció. Tan li fa. Hi ha coses que cauen pel seu propi pes. Amb l’obsessió de criticar a l’equip de govern no només es falta a la veritat sinó que a més s’hi barreja tot. Un totum revolutum que no té ni cap ni peus i que menysté els esforços que fan les entitats per seguir lluitant en un context que mai els hi ha estat fàcil. No li demanem a la Sra. Vila que rectifiqui, perquè ja ho ha hagut de fer. Només li demanem que la propera vegada s’informi millor.