2 de jul. 2009

L’Ajuntament de Sarrià de Ter s’entrevista amb el Director General de Carreteres de l’Estat a Madrid


(Ajuntament/Ràdio Sarrià) Ahir, dia 1 de juliol, una representació de l’Ajuntament de Sarrià de Ter formada per l’alcalde, Roger Torrent, el primer tinent d’alcalde, Lluís Aymerich i el portaveu del grup de l’oposició, Roger Casero i Jordi Coll com a representant de la Plataforma “Salvem Sarrià”, es va entrevistar amb el Director General de Carreteres de l’Estat el Sr. Aureliano López Heredia. Aquesta era la primera vegada que representants de totes les forces locals i la Plataforma ciutadana es desplaçaven a Madrid per entrevistar-se amb l’administració A la trobada, que es va celebrar a la seu del Ministeri de Foment a Madrid, també hi va assistir el diputat al Congrés Francesc Canet.
La reunió va servir per tractar els diferents aspectes relacionats amb el projecte de desdoblament de la NII per l’Ap-7 al seu tram per Sarrià i de com aquest afectarà social i ambientalment el municipi. En aquest sentit, els representants sarrianencs van reiterar la seva oposició al projecte: una opinió que no ha canviat. I es per això que s’ha concretat en un Contenciós Administratiu interposat al ministeri i que seguirà el seu procés judicial. Més enllà d’aquest fet, els membres de la comissió sarrianenca, van exposar la necessitat de buscar una sortida digna a totes les cases més directament afectades. Solució, aquesta, que ja s’està negociant amb ABERTIS però que cal concretar. En aquest sentit, es va insistir en que l’Ajuntament de Sarrià de Ter reclama la indemnització per 6 cases.
Per altra banda, en la reunió també es van tractar altres temes com són les mesures correctores de l’impacte ambiental i sonor, la solució urbanística i de planejament que caldria adoptar per no incrementar l’afectació a la trama urbana de Sarrià o les mesures compensatòries de caràcter general per al municipi. En tots aquests aspectes es va trobar una resposta positiva per part del representant del Ministeri. Ara cal acabar de concretar aquests passos i sobretot, especificar per escrit aquestes mesures que caldria adoptar per part de Foment i ABERTIS. En qualsevol cas, els representants de Sarrià fan una lectura positiva de la reunió i tot i que aquest procés de negociació no està ni molt menys tancat, consideren que s’han fet passos en la direcció correcta.
Després d’aquesta reunió l’Ajuntament de Sarrià de Ter seguirà treballant per aconseguir els objectius plantejats en aquesta qüestió. Es per això, que està a l’espera de conèixer la darrera proposta d’ABERTIS pel que fa a la indemnització de les cases afectades i el nombre de les mateixes. Val a dir, que la darrera proposta rebuda no satisfeia al consistori sarrianenc.