11 de des. 2009

Els sindicats d'ensenyament amenacen amb fer una nova vaga a finals de gener si Maragall no retira la proposta del nou calendari escolar

(Ràdio Sarrià) El portaveu d'USTEC-STEs, Xavier Díez, ha afirmat que no volen avançar esdeveniments però la realitat els deixa entreveure que la postura “unilateral” i el “caciquisme” de Maragall els “aboca” cap aquesta via.
Avui, una cinquantena de delegats sindicals i professors han fet una concentració durant mitja hora a les portes dels serveis territorials d'Educació a Girona per protestar contra la proposta de nou calendari escolar. Els representants dels sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT han criticat que el Departament d'Educació hagi fet una proposta de forma unilateral i no hagi comptat amb les propostes del professorat.
Tot i que Maragall ha afirmat que escoltarà totes les propostes, els sindicats es mostren escèptics i dubten que finalment acabi essent veritat. “És un conseller amb sordesa crònica”, ha criticat Díez. En la mateixa línia, el representant del sindicat CCOO, Víctor Sánchez, ha afirmat que el conseller crea “cortines de fum” per fomentar el conflicte amb els professors i que es desplaci el debat sobre l'estat de l'ensenyament.
Els sindicats, amb dades a la mà, han criticat que es proposi abolir la jornada intensiva el mes de juny i afirmen que actualment Catalunya ja és la zona de tota la Comunitat Europea on es fan més hores de classe, concretament 1050. Xavier Díez ha afirmat que hi ha “tant malestar” entre els professors que creuen que es podria arribar a convocar una vaga indefinida. “De moment, començaríem amb només un dia de protesta”, ha explicat.