11 de des. 2009

Girona, Salt i Sarrià de Ter editen una guia de lectura "un passeig pels carrers de Girona, Salt i Sarrià de Ter" sobre alguns personatges il·lustres

(Ràdio Sarrià) La guia de lectura que porta per nom Un passeig pels carrers de Girona, Salt i Sarrià de Ter, és una selecció bibliogràfica sobre alguns personatges il·lustres vinculats als tres municipis i ha estat elaborada per les biblioteques públiques de Girona, Salt i Sarrià, la guia ofereix una selecció bibliogràfica sobre alguns personatges il·lustres gironins, saltencs o sarrianencs als quals s'ha dedicat un carrer, una plaça, una Rambla o fins i tot un centre docent.
De Girona la guia parla de personatges com ara Josep Baró, Aurora Bertrana, Prudenci Bertrana, Francesc Civil, Xavier Cugat, Miquel de Palol, Valentí Fargnoli entre d'altres. De Salt es parla de Josep Aguilera, Agustí Cabruja, Marquès de Camps, Jaume Roca i de Sarrià de Ter de personatges com ara Agustí Riera, Emília Xargay i Paulí Torras.
L’objectiu de la guia de lectura es difondre el seu fons documental que es pot trobar a les diverses biblioteques i a més cita els recursos electrònics que es poden trobar a Internet. Pel que fa al pròleg de la guia està escrit per Enric Mirambell, cronista oficial de la ciutat de Girona. La guia ha estat editada per l'Ajuntament de Girona, Salt i Sarrià de Ter i la Generalitat de Catalunya hi han participat les biblioteques de Girona, les biblioteques de Salt i la biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter on es pot trobar aquesta guia que ens convida a documentar-nos sobre el noms dels carrers i la identitat dels personatges il·lustres.