18 de gen. 2010

L’Ajuntament farà una millora urgent a la calefacció del CEIP Montserrat i redactarà un projecte de renovació d’aquesta infraestructura.

(Ràdio Sarrià) Aquest curs s’ha posat en marxa la nova instal·lació elèctrica al CEIP Montserrat que ha permès adaptar aquest equipament a les noves normatives de baixa tensió a les que fins ara no ens havíem ajustat. Aquesta millora, que ha costat 60.000 euros (i ha estat finançada conjuntament amb la Diputació de Girona) ha permès no només guanyar amb seguretat sinó també instal·lar sense problemes les pissarres electròniques de les que disposa, avui, el CEIP a través del programa HEURA.
Un cop feta aquesta reforma necessària, la propera iniciativa que impulsarà l’Ajuntament de Sarrià a l’edifici del CEIP se centrarà en la millora del sistema de calefacció i aïllament. De moment, com a mesura urgent (que s’iniciarà properament) es millorarà la climatització en determinats punts de l’edifici amb la instal·lació de radiadors de més potencia i per tant, més adequats a les necessitats actuals.
Per altra banda, també es preveu, en una segona fase, la instal·lació de doble porta a les entrades del centre per evitar, així, la pèrdua de calor. Aquesta és una actuació imprescindible ja que la situació actual no és gens eficient energèticament. Tan la instal·lació urgent de radiadors com la construcció de dobles tancaments a les entrades són dues mesures que es prendran previsiblement aquest mateix curs, mentre que durant les properes setmanes, també s’encarregarà un projecte tècnic global de millora de tota la instal·lació de calefacció de l’edifici i de modernització de les fonts de calor.
Aquestes actuacions formen part del paquet de millores en l’edifici del CEIP Montserrat que l’Ajuntament de Sarrià de Ter ha anat executant els tres darrers anys, la conversió de la casa del porter en aulari, la construcció d’un nou aparcament i vial perimetral, l’adeqüació de l’espai per a rebre els mòduls d’ampliació, la reforma de tota la xarxa elèctrica i instal·lació de pissarres electròniques i ara, les modificacions en el sistema de calefacció.