24 de febr. 2010

Sarrià de Ter celebra els 30 anys dels premis literaris Sant Jordi

(Ajuntament/Ràdio Sarrià) Els Premis Literaris Sant Jordi de Sarrià de Ter arriben a la seva 30ena edició. Organitzats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sarrià de Ter des de l’any 1980, els premis han anat experimentant alguna variació per tal d’adaptar-se a les tendències de cada moment, als nous temps literaris i socials.
Al llarg dels anys aquest concurs ha donat pas també a les noves tendències i a les noves tecnologies amb la incorporació fa dos anys d’un guardó especial als millors “haikus” en llengua catalana presentats. Com a novetat, calia presentar els treballs via correu electrònic o bé a través de missatges sms de telèfon mòbil. Aquesta mesura tenia com a voluntat la incorporació dels més joves en l’activitat literària.
Enguany, es presenta una altra novetat: després de 30 anys de Premis Sant Jordi, s’inclou per primer cop el Premi “Sarrià de Ter, amb els ulls i les paraules”, que s’adreça exclusivament a la gent de Sarrià. Aquí la literatura compartirà protagonisme amb la fotografia, perquè, com estableixen les bases, cal presentar a concurs la combinació d’una fotografia relacionada amb el municipi, el seu entorn, els seus paratges, les seves festes o els seus racons, associat a un text en poesia o prosa referida a la fotografia.
El lliurament dels guardons es farà, també aquets any, el dissabte següent a la Diada de Sant Jordi (24 d’abril) a les 10 del matí, en el transcurs d’un esmorzar literari que tindrà lloc en el pati del Patronat, un espai recentment renovat amb motiu de la remodelació de l’edifici consistorial i que s’inaugurarà formalment amb aquesta festa.