15 d’ag. 2010

Esquerra dissol la llista local de Sant Julià de Ramis i Medinyà

(Ràdio Sarrià) Segons publica Diari de Girona "El motiu és l'incompliment dels Principis i Normes signats abans dels comicis municipals del 2007. La llista local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Julià de Ramis i Medinyà va anunciar la seva dissolució en un document fet arribar als mitjans de comunicació. Segons la carta pública, el motiu del trencament del grup polític és l'incompliment dels "Principis i normes" signat per tots els membres de la candidatura just abans de les eleccions municipals, celebrades al mes de maig del 2007.
Entre els principis hi havia la voluntat que els membres de la llista prenguéssin totes les decisions "tant si estem al Govern com a l'oposició" de manera conjunta i d'aprovar-les per majoria absoluta. A més, el document ja anunciava la possibilitat de dissoldre el grup si algun dels membres trencava aquesta disciplina.
Dels quinze membres de la candidatura, onze van votar a favor de la dissolució, mentre que Josep Maria Casamitjana -l'únic representant del grup polític al consistori de Sant Julià de Ramis- i Gloria Boix hi van votar en contra. Els dos membres restants no es van pronunciar.
Així, els promotors de la iniciativa dissolen el grup polític al municipi del Gironès "per coherència, esperit democràtic i pel bon nom dels integrants que puguin sortir vers unes properes eleccions"i anuncien que els propers acords als quals s'arribi a nivell municipal, "seran a títol personal i responsabilitat única de qui ho signi".
Tant els promotors de la dissolució com el regidor a l'Ajuntament de Sant Julià, Josep Maria Casamitjana, van declinar fer declaracions a Diari de Girona i van remetre directament al text enviat.
Pel que fa a Esquerra , la presidenta de la Federació Comarcal del Gironès, Laia Canyigueral, va explicar que pel fet de tractar-se d'una llista associada enlloc d'una secció local del partit, ERC no intervé en el seu funcionament intern.
"Pel que sabem, es tracta més de tensions personals que no de qüestions relacionades amb la gestió municipal, així que no hi hem pogut mediar", va afirmar Canyigueral.