10 d’oct. 2010

El Sarrià decideix no signar l'acord de vinculació amb el Girona La junta vol frenar així la pressió a la qual s'ha sentit sotmesa Ja ha informat per carta de la decisió Ramon Vilaró i Josep Delgado

(Ràdio Sarrià) Segons el Punt la junta directiva del Sarrià ha decidit no signar el polèmic contracte proposat des de fa setmanes pel Girona FC, i que l'hauria vinculat en alguns aspectes amb el club de futbol de la ciutat. Després de molts de dies d'estira-i-arronsa, sobretot després de l'última assemblea de socis del club, el president, Josep Arroyo, i els seus companys de junta han decidit posar punt final a aquest serial. El club ja ha enviat una carta al president del Girona FC, Ramon Vilaró, i al principal impulsor del conveni, Josep Delgado, en què els informa de la seva decisió.
En l'última assemblea del Sarrià, que es va fer el 24 de setembre, els socis no van aprovar el contracte perquè la junta no veia bé tres punts que obligaven el Sarrià a fer concessions, sobretot simbòliques, al Girona FC. En aquell moment es va decidir que els punts més conflictius s'estudiarien i que més endavant es repetiria l'assemblea. El que ha passat aquests últims dies és que la pressió personal que han rebut els membres de la junta, des de dins i des de fora del club, perquè acceptessin les condicions del contracte ha provocat una situació sense retorn. Els directius han considerat inassumible aquest desgast i han decidit acabar aquesta història per la via ràpida.
La decisió, en qualsevol cas, pot tenir conseqüències perquè Josep Delgado ja patrocina el club a través de l'Institut Balmes amb 30.000 euros, uns diners que ara volia incloure en el futur conveni amb el Girona FC. L'empresari, a més, va intentar convèncer personalment els socis en l'última assemblea de la necessitat de tancar un acord.
Per als socis del Sarrià, haver de portar la samarreta del Girona FC –amb els colors blanc i vermell, precisament els mateixos que els del GEiEG– i acceptar com a patrocinador la marca d'una ciutat que no és la pròpia no eren sacrificis fàcils d'assumir, ni que fos a canvi de milers i milers d'euros.
La junta s'ha sentit aquestes últimes setmanes tan intimidada pel poder econòmic i la força del grup de Delgado, que al final no ha volgut allargar més una situació que en qualsevol moment se'ls podia escapar de les mans. El trencament pot afectar directament el primer equip, ja que alguns dels jugadors van arribar a Sarrià gràcies a l'acord amb l'Institut Balmes, que arran de la nova situació podria canviar de plans.

Aquesta noticia no ha estat confirmada encara a Ràdio Sarrià per el president de la UES, Josep Arroyo.