19 de gen. 2011

El Centre De Visitants del Gironès s'inaugurarà el 26 de març com al nou centre de dinamització turística de la comarca

(Ràdio Sarrià) Representants del sector turístic i alcaldes del Gironès visiten l’obra acabada del Centre de Visitants del Gironès.
Avui s’ha programat una visita de final d’obra del Centre de Visitants del Gironès tant al sector de les administracions locals, és a dir, alcaldes i regidors, com els representants del sector turístic i els mitjans de comunicació. Tots ells han pogut gaudir d’una visita per conèixer de primera mà el desenvolupament de les obres del centre que ja té data d’inauguració, el proper 26 de març segons paraules de la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, la Sra. Cristina Alsina.
Alsina ha destacat la importància estratègica d’aquest equipament com a punt neuràlgic per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca i per la dinamització turística del Gironès.”aquest equipament ha de suposar un revulsiu per l’atracció de visitants, una plataforma per donar a conèixer allò que tenim als 27 municipis, l’oferta més completa amb tots els atractius de la comarca”. També ha subratllat la importància de la situació del Centre de Visitants al municipi de Sarrià de Ter, lloc estratègic com a porta d’entrada dels visitants per la descoberta del nostre territori, una descoberta a mida dels seus interessos .
Albert Rosa, conseller comarcal de Turisme ha recalcat durant la visita que l’edifici del Centre de Visitants, és un edifici singular, un equipament únic al nostre país, on tenen molt de pes les aplicacions en noves tecnologies en l’espai de museïtzació, el que li dona un caire molt dinàmic i viu que permet adaptar els continguts a la realitat canviant.
Esther Solà directora de Ac Palau de Bellavista, espera que “sigui una entitat d’acollida dels nostres visitants com diu el seu nom, però que no es quedi aquí. Que realment serveixi per dur més clients a la nostra comarca. Poden ser clients de proximitat però que pernoctin a les nostra comarca. Amb visitants de dia, es beneficien els restaurants i comerços però no els allotjaments”.
Per Cesc Compte, president de l’Associació de Guies de Natura del Gironès, ” espero que el nou centre de visitants sigui aquell lloc que tothom espera trobar quan va a fer una caminada. Penso que el Consell Comarcal del Gironès ha posat el camí i ara nosaltres hem de aconseguir que sigui assolellat a l’hivern o ombrívol a l’estiu, en definitiva, fer-ho agradable i profitós per totes aquelles persones que per un motiu o un altre, ens trobem en aquesta ruta.”
Finalment en Joan i la Montse, propietaris dels apartaments rurals El Nus de Pedra expressen que” des que vam tenir noticia d’aquest projecte vam pensar que era una oportunitat de millora i desenvolupament del destí turístic del Gironès. I faltava una infraestructura on fos fàcil per el visitant de trobar-hi tot el que es pot fer i on pogués trobar tots els serveis que la zona ofereix . Seria de gran utilitat que el potencial client conegués l’existència d’aquest centre, prèviament a la seva arribada de manera que sigui un punt d’informació bàsic per planificar la seva estada al Gironès.”