16 de gen. 2011

Institut Balmes podria trencar en breu el patrocini amb la UE Sarrià L'empresa acusa el club d'incomplir el contracte perquè no llueix la marca als equips base

(Ràdio Sarrià) Segons publicava aquest diumenge el Diari de Girona : La UE Sarrià podria quedar-se sense patrocinador de manera imminent. Les relacions entre el club i l'empresa Institut Balmes s'ha refredat molt en els últims mesos i la realitat a dia d'avui és que aquesta firma s'està plantejant molt seriosament trencar el contracte que l'uneix amb l'entitat. Institut Balmes considera que el Sarrià incompleix aquest acord perquè els seus equips base no llueixen publicitat d'aquest centre de formació gironí. Segons ha pogut saber Diari de Girona, fins i tot ahir els directius de la marca, Mercè Casals i Xavi Santos, van enviar un notari a aixecar acta del partit que va disputar el sènior B del Sarrià, per deixar constància que Institut Balmes no és present a totes les equipacions del club tal com estaria establert en el contracte.
El propietari d'Institut Balmes és Josep Delgado, el mateix empresari que controla la majoria d'accions del Girona FC. Ell és soci del Sarrià i l'any passat va començar a patrocinar el club d'handbol. A l'estiu, després d'entrar a Montilivi, va engegar contactes amb la directiva del Sarrià, que presideix Josep Arroyo, per integrar aquesta entitat al projecte multidisciplinar que promou i que ja li ha permès patrocinar amb el nom del Girona FC al Sant Josep i Uni Girona de bàsquet i al Girona d'hoquei. Les negociacions amb el Sarrià no van reixir, però Institut Balmes es va comprometre a seguir vinculat al club d'handbol. A banda de l'aportació econòmica pactada, l'empresa va incorporar dos o tres jugadors destacats per permetre a l'equip, que és líder de la Primera Nacional, fer un salt de qualitat.
El distanciament entre les parts, però, s'ha anat fent cada vegada més evident, fins al punt que, efectivament, ahir en els partits dels equips base que es van jugar al pavelló de la Unió Esportiva molts equips no lluïen la publicitat corresponent a Institut Balmes i en d'altres hi havia jugadors que la duien i d'altres que no. L'empresa entén que s'està incomplint el contracte i, per aquest motiu, podria acabar comunicant al Sarrià aquesta mateixa setmana entrant que trenca l'acord.
De fet, Institut Balmes fa un parell de mesos que no compleix amb les seves obligacions econòmiques contractuals, una maniobra amb la qual pretenia que el Sarrià reaccionés i col·loqués en tots els seus equips la publicitat corresponent. Això no ha succeït i per aquest motiu el trencament sembla inevitable. L'advocat d'Institut Balmes, Joaquim Boadas de Quintana, ho confirmava: "La UE Sarrià ha incomplert de manera continuada, ja portem gairebé mitja temporada, la seva obligació més essencial com a patrocinat, que és lluir la publicitat del patrocinador a la samarreta. Això ha comportat que Institut Balmes hagi decidit resoldre el contracte de patrocini i reclamar-li danys i perjudicis".