22 de jul. 2011

La Diputació aprova un estalvi de 2,5 milions d’euros en el cartipàs pel 2011-2015, que suposa un 21,5% menys de despesa que en l’anterior mandat

(Ràdio Sarrià) La Diputació de Girona passa de 35 càrrecs de confiança a 25,  una mesura que permetrà estalviar gairebé 2 milions d'euros. La Diputació ha celebrat avui el ple de cartipàs, on s'ha aprovat un estalvi en 4 anys de 2,5 milions d'euros en càrrecs de confiançar i sous, el que significa una reducció d'un 21% del pressupost. El nou president de la Diputació Jaume Torramadé ja havia anunciat aquestes mesures.
El president de la Diputació passarà de cobrar 98.000 euros bruts anuals a 79.000, un 20% menys i els vicepresidents de 70.000 a 62.000 euros, un 12% menys.

El nou cartipàs de la Diputació s’ha aprovat amb l’assentiment de tots els grups (CiU, PSC i ERC), i ha estat possible gràcies a la reducció del nombre de càrrecs i a la retallada de les seves retribucions.
Pel que fa als càrrecs polítics, l’estalvi en diners serà de mig milió d’euros (un 10,5 % menys que en el mandat anterior), que es traduirà en 3 vicepresidències en lloc de les 5 actuals i una reducció de 13 a 10 dedicacions exclusives. En relació amb el personal eventual i de confiança, l’estalvi serà d’1,85 milions d’euros (un 28 % menys que en el mandat anterior), que passen d’un total de 35 a 25.
El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha anunciat que “tot l’estalvi aconseguit es reinvertirà al servei dels municipis”. En aquesta mateixa línia de contenció, Torramadé ha avançat que, durant els propers mesos, cada àrea treballarà per racionalitzar encara més la despesa i es presentarà un segon pla d’ajustament.
El portaveu de CiU i adjunt a la Presidència, Pere Vila, ha agraït “la bona sintonia entre tots els grups polítics per acordar la reducció” i ha explicat que “hem dut a terme una anàlisi de funcionament de l’ens i creiem que amb l’estructura proposada podrem oferir un servei eficient”.
Els grups polítics queden constituïts de la manera següent:
Grup de Convergència i UnióPresident del grup: Jaume Torramadé i Ribas
Portaveu: Pere Vila i Fulcarà
Integrants: Josep Blanch Dalmau, Miquel Calm i Puig, Immaculada Colom i Canal, Josep Maria Corominas i Barnadas, Marta Felip i Torres, Joan Giraut i Cot, Antoni Guinó i Bou, Albert Piñeira i Brosel, Miquel Noguer i Planas, Josep Sala i Leal, Ramon Soler i Salvadó, Xavier Soy i Soler, Antoni Solà i Bohigas, Jaume Torramadé i Ribas, Pere Vila i Fulcarà.
Grup socialista
Presidenta de grup: M. Teresa Ferrés Àvila
Portaveu: Pia Bosch Codolà
Integrants: Pere Albó Marés, Pia Bosch Codolà, Consol Cantenys Arbolí, M. Teresa Ferrés Àvila, Jordi Gironès Pasolas, Josep Marigó Costa, Estanislau Puig Artigas.
Grup d’Esquerra Republicana de CatalunyaPresident de grup: Lluís Sais i Puigdemont
Portaveu: Roger Torrent i RamióIntegrants: Martí Armadà i Pujol, Joan Martí i Bonmatí, Lluís Sais i Puigdemont, Salvador Ros i Reig, Roger Torrent i Ramió.
Es constitueixen tres comissions informatives:
Comissió Informativa de Cooperació Local, Cultural i Acció SocialIncorpora: Assistència i Cooperació als Municipis, Serveis d’Arquitectura i d’Enginyeria, Cooperació Esportiva, Cooperació a Municipis Petits, Participació Ciutadana i Habitatge, Cooperació Cultural, Comunicació Cultural, Monuments, Biblioteques, Centre de la Imatge i Acció Social.
President: Xavier Soy i Soler
Vicepresident: Antoni Solà i Bohigas
Vocals: Pere Vila i Fulcarà, Immaculada Colom i Canal, Antoni Guinó i Bou, Josep Sala i Leal, Pia Bosch i Codolà, Jordi Gironès i Pasolas, Josep Marigó i Costa, Martí Armadà i Pujol, i Salvador Ros i Reig.
Comissió Informativa de Règim Econòmic i Noves TecnologiesIncorpora: Secretaria General, Serveis Jurídics, Arxiu General, Contractació, Recursos Humans, Promoció Econòmica, Hisenda, i Sistemes i Tecnologies de la Informació.
President: Miquel Noguer i Planas
Vicepresident: Albert Piñeira Brosel
Vocals: Pere Vila i Fulcarà, Ramon Soler i Salvadó, Joan Giraut i Cot, Marta Felip i Torres, M. Teresa Ferrés i Àvila, Pia Bosch i Codolà, Consol Cantenys i Arbolí,
Lluís Sais i Puigdemont, i Joan Martí i Bonmatí.
Comissió Informativa d’Acció TerritorialIncorpora: Medi Ambient i Xarxa Viària
President: Miquel Calm i Puig
Vicepresident: Josep Blanch i Dalmau
Vocals: Pere Vila i Fulcarà, Josep M. Corominas i Barnadas, Antoni Guinó i Bou, Josep Sala i Leal, Pia Bosch i Codolà, Estanislau Puig i Artigas, Pere Albó i Marlés, Roger Torrent i Ramió, i Lluís Sais i Puigdemont.
La Comissió Especial de Comptes estarà formada pels mateixos membres que la Comissió Informativa de Règim Econòmic i Noves Tecnologies.
Mentre que els vicepresidents de la corporació són Xavier Soy i Soler, Miquel Noguer i Planas i Miquel Calm i Puig. La Junta de Govern està formada per Xavier Soy i Soler, Miquel Noguer i Planas, Miquel Calm i Puig, Pere Vila i Fulcarà, Josep Blanch i Dalmau, Antoni Guinó i Bou, Josep Sala i Leal, i Antoni Solà i Bohigas.
Les delegacions genèriques efectuades per la Presidència seran: Xavier Soy i Soler per Cooperació Local, Cultural i Acció Social; Miquel Noguer i Planas per Règim Econòmic i Noves Tecnologies, i Miquel Calm i Puig per Acció Territorial. Les delegacions específiques són: Ramon Soler i Salvadó per Hisenda, Albert Piñeira i Brosel per Sistemes i Tecnologies de la Informació, Josep Blanch i Dalmau per Xarxa Viària, Antoni Guinó i Bou per Cooperació Esportiva, Josep Sala i Leal per Cooperació a Municipis Petits, Antoni Solà i Bohigas per Cooperació Cultural, i Immaculada Colom i Canal per Acció Social.El Ple d’avui també ha aprovat els llocs de treball de cap de Gabinet, adjunt a cap de Gabinet, comissionat de Presidència, cap de Comunicació, assessor de Medi Ambient, coordinador d’Aeroports i Transport Aeri, coordinador del grup de CiU, coordinador del grup del PSC, coordinador del grup d’ERC, sis assessors del grup de CiU, tres assessors del grup del PSC, tres assessors del grup d’ERC, secretària de Presidència de tardes, dues auxiliars administratives del grup de CiU, dues auxiliars administratives del grup del PSC i dues auxiliars administratives del grup d’ERC.
 I s
’ha nomenat Marc Alabert i López com a gerent de l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació, DIPSALUT, i Fátima Calvo Rojas com a gerent de l’Organisme Autònom Xarxa Local de Municipis Gironins, XALOC.