3 d’oct. 2012

La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l'exposició "Periodistes, 25 anys construint el Col·legi"

Ràdio Sarrià.

L'exposició "Periodistes, 25 anys construint el Col·legi”, que repassa la història
d’aquesta institució en el seu primer quart de segle (1986-2011). La mostra se centra en els professionals de la informació que han donat forma, al llarg d’aquests anys, a l’actual Col·legi, començant pel grup que va democratitzar l’Associació de la Premsa de Barcelona durant els últims anys del franquisme. Es tracta d’un recull d’un parell de centenars de fotografies on trobem les cares que han mogut el periodisme dels nostre país des de l’any 1986. L’exposició es pot visitar fins al 25 d’octubre. “Periodistes, 25 anys construint el Col·legi” compta
amb catorze plafons: un de presentació, set que repassen la cronologia general del Col·legi, tres que recullen temes específics -Associació de la Premsa de Barcelona, Fotoperiodistes i el Centre Internacional de Premsa-, un dedicat genèricament a les Demarcacions del Col·legi –Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre- i dos de centrats en la història de la Demarcació de Girona.
L’exposició també inclou un interactiu que des del passat 7 de maig es pot visitar de manera online i que amplia la documentació dels plafons i ofereix la
possibilitat de consultar documents en format PDF, vídeo i àudio, així com més fotografies. http://cronologia.periodistes.org/.
Un moble expositiu amb un monitor permet accedir des del mateix recinte de l’exposició a aquesta cronologia virtual; una cronologia que seguirà creixent i servirà, a partir d’ara, de fons documental del Col·legi de Periodistes.
L'exposició es pot visitar fins el 25 d'octubre.