3 d’oct. 2012

L’Ajuntament de Girona ofereix un nou recurs educatiu centrat en el soroll i els seus efectes sobre les persones destinat a batxillerat i cicles formatius

Ràdio Sarrià.

L’Ajuntament de Girona posa a disposició dels instituts de la ciutat un nou recurs educatiu centrat en el soroll i els seus efectes sobre les persones, que està destinat a alumnes de batxillerat i cicles formatius, ha estat elaborat pel doctor gironí en Enginyeria Industrial i coordinador de l’Àrea de Recerca de Contaminació Acústica del Grup de Recerca en Enginyeria de Fluids, Energia i Medi Ambient (GREFEMA) de la Universitat de Girona, Josep Arnau Figuerola. Aquesta activitat es basa, en bona part, en el llibre Experiències de l’EPS (UdG) en l’àmbit de la contaminació acústica, que va publicar el 2010 Josep Arnau de manera conjunta amb Àlex Deltell.
El recurs educatiu consisteix en la presentació del fenomen del soroll ambiental, com es genera, com es transmet, diferents fonts de soroll, com afecta el soroll a les persones i com evitar-lo, amb un contingut que incidirà en la base física del fenomen i centrat en les fonts de soroll que podem trobar a Girona i comarques.
Els objectius de l'activitat és que els alumnes entenguin a fons el fenomen físic i social del soroll, que disposin d'una base per al seu càlcul predictiu, que coneguin els equips i les mesures per valorar-lo i s'iniciïn en la metodologia per a l'elaboració de mapes de soroll. Que els alumnes prenguin consciència de la importància de prevenir la influència negativa d'un excés de soroll a la ciutat i contribueixin a fer un entorn més saludable per a les persones que hi viuen.
El soroll de trànsit i de les activitats és un dels problemes ambientals més freqüents que poden afectar negativament les persones alterant les capacitats i actituds d'aquestes.