18 de març 2013

Núria Esponellà ha presentat la seva nova novel·la"Una dona d'aigua" a la Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter

Ràdio Sarrià.
L'escriptora gironina Núria Esponellà ha tornat de nou a la Biblioteca Emília Xargay, hi ho ha fet per presentar la seva nova novel·la "Una dona d'aigua" com ella mateixa ha dit "darrerament vinc molt a Sarrià": vaig venir al club de lectura, he fet un curs d'escriptura i avui a parlar de "Una dona d'aigua" 
Sense desvetllar la trama del seu nou llibre finalista del Premi Prudenci Bertrana 2012, l'autora ha explicat com es va gestar la novel·la, com volia explicar el procés interior d'aquesta dona, la Sarah, i de com li va costar entrar dins el personatge de la dona "Fins que no el vaig descobrir vaig estar un mes encallada". 
La novel·la ambientada a Banyoles comença amb una periodista que viatja a París i en el mercat de les Puçes de Saint Ouen troba una fotografia d'una dona despullada banyant-se al llac, feta a Banyoles, on ella viu. La investigació la portarà a retrocedir en el passat, als anys 1887 i 1988 i endinsar-se al món de la Sarah una dona que pateix una malaltia, que l'autora no ha volgut desvetllar per qui no hagi llegit encara el llibre.
Esponellà ha comentat als assistents a la presentació com personatges ficticis es barregen amb personatges reals, històrics a la seva nova novel·la i de com parla de llocs molt coneguts com "la Font del Ferro". Ens ha mostrat els seus apunts, croquis i fins i tot un plànol antic de Banyoles i parlat dels seus passejos pel llac per conèixer l'escenari protagonista de la seva novel·la.