3 de juny 2013

El Servei Local d’Orientació Familiar de la Diputació obre el període de preinscripció pel curs 2013-2014

Ràdio Sarrià.
El Servei Local d’Orientació Familiar (SLOF) obre el període de preinscripció a totes aquelles famílies que vulguin millorar la comunicació i la relació entre pares i fills. Concretament, des d’avui i fins al proper 21 de juny, els pares i mares que vulguin gaudir d’aquest servei gratuït podran preinscriure-s’hi a http://www.slofdiputaciogirona.cat/?page_id=556.
El Servei Local d’Orientació Familiar, que està impulsat per la secció d’Acció Social de la Diputació de Girona, és un programa preventiu, universal i d’atenció especialitzada que està operatiu des del curs 2008-2009. Enguany, s’hi poden apuntar els pares i mares dels municipis gironins de menys de 10.000 habitants, amb fills de 0 a 18 anys, que tinguin dubtes relatius a l’educació i al desenvolupament d’aquests i que vulguin millorar la relació paternofilial i la qualitat de vida familiar.
L’SLOF treballa a través de tres plataformes d’atenció familiar, amb recursos gestionats i supervisats per professionals en l’atenció psicoeducativa: l’Escola de Mares i Pares, l’atenció individualitzada a les famílies i el portal web.
L’Escola de Mares i Pares esdevé un espai de trobada entre les famílies. A través d’un programa de sessions quinzenals d’una hora i mitja de durada i d’alt contingut pràctic, els pares poden expressar i compartir dubtes i preocupacions sobre l’educació dels seus fills.
L’SLOF també té en compte l’atenció individualitzada a les famílies que ho sol·liciten, i els ofereix una tutoria personalitzada en la qual poden obtenir resposta als seus dubtes i problemes particulars.
El portal web http://www.slofdiputaciogirona.cat presenta informació relativa a les sessions de l’Escola de Mares i Pares, així com materials d’interès educatiu. Des del portal, les famílies també poden expressar les seves inquietuds relacionades amb l’educació dels fills, que seran ateses per professionals especialitats i tractades amb total confidencialitat. El portal és, doncs, una eina àgil i dinàmica per donar una resposta individualitzada a les preocupacions de les famílies.
Enguany, es proposa tractar temes adaptats als diferents intervals d’edat dels fills, relacionats amb l’educació emocional, la comunicació en família, el diàleg, els estils educatius, les habilitats parentals, la construcció de l’autoestima, el cicle vital i el mapa familiar, l’educació en valors, l’educació en la sexualitat i l’afectivitat, l’autonomia i la responsabilitat, els conflictes diaris, així com altres temes que proposin les famílies.
El temari del programa i els horaris s’adequaran al calendari escolar, com també a les necessitats i propostes de les mares i pares participants.