3 de juny 2013

Una quarantena de persones protesten a Girona contra la presència del Príncep Felip al Palau de Congressos de Girona

Ràdio Sarrià.
Una quarantena de persones de la CUP, Arran Gironès, la PAH i Prou Retallades s'han concentrat aquest migdia a la rotonda que hi ha davant de l'entrada del Palau de Fires de Girona per expressar el seu rebuig a la presència del Príncep Felip i de les "elits" polítiques i econòmiques convidades a l'Auditori-Palau de Congressos de la ciutat.
Aquest matí s'ha inaugurat el I Congrés Biennal sobre Seguretat Jurídica i Democràtica a Iberoamèrica. Amb crits de "fora el Borbó" i pancartes en contra de la monarquia espanyola, els manifestants pretenien concentrar-se a l'entrada principal però el fort dispositiu policial els ho ha impedit i han decidit tallar el trànsit del Passeig de la Devesa durant mitja hora i s'ha llegit un manifest en contra de la monarquia espanyola i les "elits polítiques i econòmiques" a més del Príncep, també hi ha assistit el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón; l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, entre altres càrrecs polítics i empresarials. També hi havia l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, a qui acusen de "rebre un cop més amb els braços oberts a la monarquia espanyola i a la classe dirigent de l'estat espanyol". Segons el portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, aquesta visita és "un intent més d'espanyolització" de la ciutat i dels Països Catalans en el que considera un "claríssim símptome d'imperialisme". A més, consideren que bona part dels representats al Congrés són els "culpables" del que consideren un "genocidi" que estan patint les persones amb les "polítiques neoliberals" que ha generat també una crisi social. "És responsabilitat seva", ha subratllat Navarro, que ha acabat el seu discurs tot dient, "que marxin dels Països Catalans, perquè no els volem ni aquí ni enlloc".

Aquesta tarda a les sis, membres del col·lectiu El Carrer es concentraran a la rotonda Ferran Puig per després anar fins al Palau de Congressos. En un acte que han titulat 'escratx a l'imperialisme i a la dictadura del capital. Per demà dimarts, hi ha prevista a dos quarts de vuit de la tarda una marxa des de la Plaça del Vi fins al Palau de Congressos, convocada per la CUP, Arran Gironès i altres col·lectius.