23 d’oct. 2013

La Fundació Jaume Casademont convoca la setena edició de les seves Beques

Ràdio Sarrià.
Aquest dimecres 23 d’Octubre al restaurant El Celler de Can Roca de Girona s’ha fet la presentació de la setena edició de les Beques Jaume Casademont que impulsa la Fundació Jaume Casademont amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona, Dipsalut i una desena d’empreses i institucions.
L’acte ha comptat amb la participació de la presidenta de la Fundació Teresa Ruhí, Isabel Muradas, Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Josep Calbó , vicerector de recerca de la Universitat de Girona, Josep Maria Corominas, Vicepresident primer de Dipsalut i  Joan Roca, xef del Restaurant El Celler de Can Roca.
També hi eren presents representants de les empreses patrocinadores, membres dels jurats i col•laboradors del projecte.
En la presentació el xef Joan Roca ha remarcat la importància de fomentar l’educació en hàbits alimentaris entre els joves com a un dels interessos comuns en el món de la gastronomia i ha reafirmat el seu suport a les Beques de la fundació “fins ara, en aquets moments i en un futur”.
Per la seva banda els responsables de l’Ajuntament de Girona, Dipsalut i la Universitat també han remarcat la importància d’impulsar conjuntament projectes com les Beques Jaume Casademont.
Creades el 2008 les Beques Jaume Casademont s’han convertit en un referent arreu dels Països Catalans.
Pretenen impulsar projectes socials en els camps de la salut, la cultura i la societat. Actualment compta amb les categories de Beques Educar Menjant, que impulsa l’educació en hàbits saludables entre els més petits, les Beques Actívica, que fomenten la pràctica de l’activitat física, les Beques Innovació en Cultura Popular, per a nous projectes basats en la cultura catalana i les Beques Joves10 que donen l’oportunitat a nois i noies de batxillerat i cicles formatius desenvolupar els seus propis projectes basats en la cultura de l’esforç.
Enguany la setena convocatòria atorgarà un total de 15 beques, 6 beques educar menjant, 2 beques actívica, 2 beques de cultura popular i 5 de joves10.
Les Beques compten són organitzades i impulsades per la Fundació Jaume Casademont però compten amb el suport econòmic de Dipsalut, Ajuntament de Girona, Llet Nostra, Vegetàlia, Empordàlia, Fundació Humana, Vinyals soler, Supermercats Plusfresc, Espai Gironès i Galetes Trias.
Les bases, terminis i tota la informació del projecte es pot consultar al web de la Fundació www.fundaciojaumecasademont.cat