23 d’oct. 2013

La Generalitat invertirà 25 milions d'euros per modernitzar la incineradora de Campdorà

Ràdio Sarrià.
La Generalitat invertirà 25 milions d'euros per modernitzar la incineradora de Campdorà. El Govern inclourà en el nou Pla d'Infraestructures de Residus 2013-2020 un projecte per modernitzar la incineradora de Campdorà. La incineradora és obsoleta i, cada mes, necessita aturar l'activitat durant una setmana. Actualment, tracta 30.000 tones l'any. Amb el projecte de modernització, podrà arribar a les 45.000 i augmentar un 50% la capacitat de tractament ja que funcionarà els 365 dies de l'any. El director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, ha explicat que preveuen que el projecte costarà 25 milions d'euros.
L'Ajuntament de Girona ja ha encarregat la redacció del projecte, que podria estar acabat a principis del 2014
La Generalitat enterrarà definitivament el projecte de la macroplanta de tractament de residus de Campdorà, Josep Maria Tost, ha dit que l'anterior projecte de Campdorà, valorat en 170 milions d'euros, era "inassumible" i que amb una "millora tecnològica" serà suficient. 
L'any 2012, la bossa de les escombraries de cada ciutadà de les comarques de Girona es va reduir un 4% però encara és superior a la mitjana catalana. Cada habitant va generar 1'68 quilos de residus al dia quan el promig català és d'135. L'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva són els que més van contribuir-hi per l'efecte turístic. També estem 4 punts per sota de la mitjana catalana en recollida selectiva tot i que el Ripollès, el Pla de l'Estany i el Gironès són una excepció.
Aquest any també s'ha mesurat la petjada de carboni; la quantitat de Co2 que cada habitant genera al cap de l'any amb els seus residus. Aquí la diferència és molt important amb la mitjana catalana (104 kg) perquè fem menys recollida selectiva i generem més residus. A l'Alt Empordà es situa en els 351 kg/habitant, seguit dels 344 del Baix Empordà, els 277 de la Selva, els 185 de la Garrotxa, els 176 del Ripollès, els 173 del Pla de l'Estany o els 60 del Gironès, que és l'única comarca per sota de llindar.