15 de nov. 2013

Dotze poblacions gironines se sumen a les passejades solidàries de la Creu Roja

Ràdio Sarrià.
La Creu Roja organitza 12 Passejades Solidàries i una cursa a la demarcació de Girona. Les inscripcions i aportacions voluntàries dels participants es destinaran als seus projectes d’alimentació infantil.
Durant el 2012, prop de 62.000 infants en situació de vulnerabilitat van rebre ajuda alimentària de la Creu Roja a Catalunya. A la demarcació de Girona, prop de 921 infants en risc van rebre aquest tipus d’ajuda durant el darrer any.
Les passejades tindran lloc a La Cerdanya (23 de novembre), Olot (24 de novembre), Blanes (24 de novembre), Sant Feliu de Guíxols (30 de novembre), Palafrugell, Santa Coloma de Farners, Palamós, Girona, Figueres i Roses (1 de desembre), La Jonquera (7 de desembre) i Camprodon (15 de desembre).
Els participants de les Passejades Solidàries podran abonar voluntàriament un donatiu a la Creu Roja, que es destinarà als projectes de la institució humanitària per garantir l’alimentació saludable dels infants en risc. Els participants seran obsequiats amb una polsera solidària i, en molts casos, podran gaudir d’esmorzars, xocolatades, vermuts o d’altres activitats lúdiques en finaltizar la caminada. Diverses empreses i entitats col·laboren amb passejades del seu territori.
Les Passejades Solidàries són una de les iniciatives organitzades per la Creu Roja a Catalunya en el marc de l’Aliança Humanitària per a l’alimentació infantil. Amb aquesta aliança, l’entitat vol fer una crida al conjunt de la societat per sumar esforços per lluitar contra la pobresa infantil. 
A comarques de Girona, la Creu Roja va repartir l'any passat aliments i productes bàsics a 74 infants en situació de vulnerabilitat per valor de 16.129€ durant el 2013. A més, va proporcionar ajudes per pagar el menjador escolar a 66 nens i nenes per valor de 35.000€.
Per inscriure’s a les passejades solidàries, es pot fer a través del web de la Creu Roja a Catalunya, o bé posant-se en contacte amb l’oficina local o comarcal de la Creu Roja.