15 de nov. 2013

La Diputació dóna 17.000 euros per a projectes de cooperació internacional

Ràdio Sarrià.
La Junta de Govern de la Diputació de Girona ha acordat, per unanimitat, atorgar una ajuda econòmica de 16.995 euros al Fons Català de Cooperació. L’ajut, gestionat per mitjà de la secció d’Acció Social, es concreta, d’una banda, en tres projectes de cooperació internacional de suport i atenció a les persones en situació de vulnerabilitat o emergència, i, d’altra banda, en la campanya de 2013 de l’Agenda Llatinoamericana Mundial 2014. L’import concedit a la campanya de l’Agenda puja a 6.000 euros. Els tres projectes són: suport a la població afectada per la guerra civil a Síria (4.995 euros), suport a una granja de pollastres d’engreix a Torolà (El Salvador) (2.000 euros) i enfortiment dels agents locals de la regió d’Upper River, a Basse (Gàmbia) (4.000 euros).
El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu contribuir en el desenvolupament dels països del tercer món mitjançant la constitució i la gestió d’un fons econòmic. La seva voluntat és promoure la col·laboració de les administracions públiques amb la cooperació per al desenvolupament. La Diputació de Girona va participar en la fundació del Fons Català de Cooperació com a agència de cooperació dels municipis de Catalunya, i actualment hi participa com a entitat sòcia.
Suport a la població afectada per la guerra civil a Síria
El Fons Català de Cooperació ha proposat crear una campanya d’emergència amb l’objectiu de cridar els ajuntaments i les institucions supramunicipals per tal que se sumin a aquest procés de suport a la població civil siriana. Els ajuntaments es poden afegir voluntàriament a aquesta campanya per donar suport a la població afectada per la guerra civil a Síria.
Després de dos anys de l’inici del conflicte a Síria, la repressió continua, i l’escenari és el d’una guerra civil entre el Govern de Síria i els seus aliats, d’una banda, i l’oposició siriana, d’altra banda, representada per la Coalició Nacional de Síria.
UNICEF i l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) han advertit que tota una generació està en risc a Síria. Informen que més de la meitat dels refugiats que fugen de Síria són infants: n’hi ha un milió de refugiats i tres milions que estan en situació de risc dins de Síria.