27 de nov. 2013

Una dotzena de famílies de Sarrià participen al programa d'orientació familiar que ofereix la Diputació de Girona

Ràdio Sarrià.
L'Ajuntament de Sarrià de Ter, va aprovar en aquest darrer ple municipal, del dia 26 de novembre l'adhesió al reglament per a la gestió i desenvolupament del servei local d'orientació familiar de la Diputació de Girona. 
El Servei Local d’Orientació Familiar, impulsat pel Servei d’Acció Social de la Diputació de Girona com a programa d’orientació i assessorament a pares i mares, i gestionat per ajuntaments de les comarques gironines, té l’objectiu d’incrementar la qualitat de vida familiar.
Aquest programa de suport a les famílies i a les polítiques municipals en l’àrea d’atenció a les persones és gratuït, finançat per la Diputació de Girona.
El Servei Local d’Orientació Familiar ofereix: 
Escola de Mares i Pares, adreçat a famílies amb filles o fills de 0 a 18 anys.
Un espai de trobada on es poden aprendre tècniques i coneixements per a l’educació dels fills i filles, on es pot parlar, escoltar i compartir,… per tal d’analitzar les pràctiques educatives i complementar-les.
Les sessions, quinzenals, parteixen d’exemples pràctics, i són participatives i dinàmiques. 
Assessorament familiar per a mares i pares, és un espai d’atenció individualitzada per tal de donar suport als processos educatius. S’adreça a famílies amb filles o fills de 0 a 18 anys que tinguin qualsevol dubte relatiu a l’educació i al desenvolupament dels fills i filles. Ofereix orientació i pautes educatives, atenció i resolució de dubtes, així com anàlisi i pautes de resolució de conflictes. Les sessions de treball són individualitzades i cal cita prèvia.
Portal web, des d’aquest portal, http://www.slofdiputaciogirona.cat/ els pares i mares que hi participen poden accedir a un espai d’assessorament virtual i suport on poder consultar dubtes i experiències per a l’educació.