El proper divendres obre les portes la 23a edició del Saló Internacional de Turisme de
Catalunya al recinte firal de Montjuïc Fira de Barcelona. El saló que s’allargarà fins el
diumenge 6 d’abril obrirà cada dia de les 10 del matí a les 8 del vespre, i amb més de 1500m2 dedicats a la gastronomia.
En aquest saló i participaran 12
municipis gironins que mostraran l’àmplia oferta turística i
gastronòmica que té la demarcació: Arbúcies, l’Escala, Girona, Hostalric, Llagostera, Palamós, Salt, Sant Feliu de
Guíxols, Sant Hilari Sacalm, Sils, Tossa de Mar i Viladrau.
La fira constitueix un ampli aparador per aquell que vulgui viatjar a qualsevol
indret del món,
torna a apostar en l’edició d’enguany per la gastronomia com a
reclam turístic en
l’elecció d’un destí.
Cada vegada més la
gastronomia està prenent protagonisme entre els factors que
determinen
l’elecció d’un viatge en detriment d’altres. Si tenim en compte
la situació econòmica actual, molts dels catalans que no volen renunciar a
viatjar, escullen indrets més propers on gaudir de les seves vacances. Per aquests motius,
INCATIS ha proposat al SITC la creació de l’Àrea Gastronòmica, una fórmula que
vincula estretament turisme i enogastronomia. Un espai on s’empra la
degustació de les especialitats gastronòmiques de cada territori com a principal punt
d’atracció pel visitant, i tanmateix es complementa amb informació turística de cada
territori.
L’àrea gastronòmica
es va estrenar durant la darrera edició del Saló, i arrel de l’èxit obtingut, ha
incrementat el nombre d’expositors que aposten per aquesta fórmula
Tots els visitants
del Saló que s’apropin a l’espai gastronòmic podran escollir entre més de 100
propostes i les podran tastar mitjançant un funcionament molt fàcil i atractiu com és
l’intercanvi de tiquets per degustacions.
Per anar obrint
boca us n’avancem alguna, com per exemple la crema de bolets de Cerdanya o el melós
de vedella bruna sobre mosaic de trumfes, gratinat amb
formatge Urgèlia i
agredolç, ofert per Ara Lleida – Pirineu de Lleida, la galta de porc amb salsafís que
ens cuinaran les Cuineres de Salt, un bon pa amb tomàquet amb anxoves de
l’Escala, el platillo de pop blanc de Palamós amb patata, unes
mandonguilles de
peix blau que ens oferiran els restaurants de la cuina ganxona de Sant Feliu de
Guíxols, la botifarra pinyonera dels restaurants de Llagostera o una peça de llom de
tonyina vermella confitada en escabetx sota un llit de ceba
caramel·litzada que
ens prepararà Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Una petita
mostra de l’extensa
oferta que hi haurà. A més a més, podrem acompanyar
aquestes gustoses
propostes amb els millors vins de la DO Empordà i la DO
Penedès, així com
també amb aigua procedent de fonts de la terra catalana, com
aigua Font Vella,
Font d’Or o Sant Aniol.
A l’espai
gastronòmic del SITC hi trobarem des dels característics guisats preparat per diversos
col·lectius de cuina fins a degustacions amb estrella, ofertes pel restaurant Can
Jubany o el restaurant Les Magnòlies, ambdós distingits amb una estrella Michelin.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada