2 d’abr. 2014

12 Municipis gironins lideren l'àrea gastronòmica del SITC 2014

Ràdio Sarrià.
El proper divendres obre les portes la 23a edició del Saló Internacional de Turisme de Catalunya al recinte firal de Montjuïc Fira de Barcelona. El saló que s’allargarà fins el diumenge 6 d’abril obrirà cada dia de les 10 del matí a les 8 del vespre, i amb més de 1500m2 dedicats a la gastronomia.
En aquest saló i participaran 12 municipis gironins que mostraran l’àmplia oferta turística i gastronòmica que té la demarcació: Arbúcies, l’Escala, Girona, Hostalric, Llagostera, Palamós, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Hilari Sacalm, Sils, Tossa de Mar i Viladrau.
La fira constitueix un ampli aparador per aquell que vulgui viatjar a qualsevol
indret del món, torna a apostar en l’edició d’enguany per la gastronomia com a
reclam turístic en l’elecció d’un destí.
Cada vegada més la gastronomia està prenent protagonisme entre els factors que
determinen l’elecció d’un viatge en detriment d’altres. Si tenim en compte la situació econòmica actual, molts dels catalans que no volen renunciar a viatjar, escullen indrets més propers on gaudir de les seves vacances. Per aquests motius, INCATIS ha proposat al SITC la creació de l’Àrea Gastronòmica, una fórmula que vincula estretament turisme i enogastronomia. Un espai on s’empra la degustació de les especialitats gastronòmiques de cada territori com a principal punt d’atracció pel visitant, i tanmateix es complementa amb informació turística de cada territori.
L’àrea gastronòmica es va estrenar durant la darrera edició del Saló, i arrel de l’èxit obtingut, ha incrementat el nombre d’expositors que aposten per aquesta fórmula
Tots els visitants del Saló que s’apropin a l’espai gastronòmic podran escollir entre més de 100 propostes i les podran tastar mitjançant un funcionament molt fàcil i atractiu com és l’intercanvi de tiquets per degustacions.
Per anar obrint boca us n’avancem alguna, com per exemple la crema de bolets de Cerdanya o el melós de vedella bruna sobre mosaic de trumfes, gratinat amb
formatge Urgèlia i agredolç, ofert per Ara Lleida – Pirineu de Lleida, la galta de porc amb salsafís que ens cuinaran les Cuineres de Salt, un bon pa amb tomàquet amb anxoves de l’Escala, el platillo de pop blanc de Palamós amb patata, unes
mandonguilles de peix blau que ens oferiran els restaurants de la cuina ganxona de Sant Feliu de Guíxols, la botifarra pinyonera dels restaurants de Llagostera o una peça de llom de tonyina vermella confitada en escabetx sota un llit de ceba
caramel·litzada que ens prepararà Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Una petita
mostra de l’extensa oferta que hi haurà. A més a més, podrem acompanyar
aquestes gustoses propostes amb els millors vins de la DO Empordà i la DO
Penedès, així com també amb aigua procedent de fonts de la terra catalana, com
aigua Font Vella, Font d’Or o Sant Aniol.
A l’espai gastronòmic del SITC hi trobarem des dels característics guisats preparat per diversos col·lectius de cuina fins a degustacions amb estrella, ofertes pel restaurant Can Jubany o el restaurant Les Magnòlies, ambdós distingits amb una estrella Michelin.