25 d’abr. 2014

La ‘Ninyín’s Mind Band’ a l'Embarranca't de Figueres

Ràdio Sarrià.
L’Embarraca’t de Figueres será l’escenari de l’actuació de la ‘Ninyín’s Mind Band’, la formació que ret homenatge i porta el nom del mític fundador de Sopa de Cabra ‘Serendipia’, el disc de presentació, recull cançons del germans Cardona, algunes inèdites.
La Ninyín’s Mind Band, grup de rock format per músics i, també, amics personals del que va ser el fundador de Sopa de Cabra, Joan Cardona ‘Ninyín’ (desaparegut, prematurament, ara fa  dotze anys), serà l’encarregada de presentar en una gira per diferents ciutats de Catalunya el CD que porta el títol de ‘Serendípia’, un treball discogràfic que recull i recupera les cançons més emblemàtiques i estimades  del mític rocker gironí (El sexo, Blujins rock, Mentre el món es mou, etc…), algunes d’elles inèdites.
Amb el disc i la gira (que s’inicià a la La Mirona de Salt el passat dissabte 12 d’abril), a més a més, la formació vol retre també homenatge al germà de ‘Ninyín’, Pau Cardona (desaparegut, tanmateix, uns mesos abans a causa de la mateixa malaltia del Joan), tot  oferint alguns dels seus temes inèdits. 
Recuperar, doncs, la música i l’estil de viure i veure l’univers del rock a la manera dels germans Cardona, és la principal finalitat d’aquesta nova banda que ara neix oficialment a Catalunya. Un grapat de veterans músics de casa nostra (tots ells components i ex components de grups ‘històrics’ del rock català com Umpah Pah, Ja T’ho Diré, Los Rebeldes, etc), encapçalats per Julio García Lobos, ex teclista de Sopa de Cabra i Manu  Chao, il·lusionats i convençuts amb la idea de què les 'veus' de ‘Ninyín’, i del seu germà, no moriran mai. ‘Serendípia’ per a tots, 'Serendípia' per a tothom!
El treball discogràfic recull disset de les cançons que es van enregistrar en el concert celebrat a La Mirona de Salt el gener de 2012 en record del fundador de Sopa de Cabra Joan Cardona ‘Ninyín’  i del seu germà Pau Cardona (desapareguts,ambdòs,prematurament, ara fa més de déu anys). ‘Vull ser tu (La Clau)’, tema inèdit de ‘Ninyín’, del qual se n’ha enregistrat, tanmateix, un vídeo-clip, és la cançó escollida com a abanderada de l’àlbum.
Una dotzena de músics amics, sota la denominació de la Ninyín’s Mind  Band i capitanejats  per  Julio Lobos (ex Sopa de Cabra i alhora també,  productor del disc), van interpretar les cançons més emblemátiques dels germans Cardona (sis d’elles inèdites) en una memorable vetllada que ara, per fi, arriba als seus seguidors  i per descomptat a tots els amants de la música en general i del rock  en particular a casa nostra, de la mà del segell  Salseta Discos. ‘Serendípia’, com el seu nom indica, és també  un seguit d’emotius retrobaments al voltant de les personalitats dels dos musics.
El que va començar com una iniciativa de la seva  germana Carmelina i de l’esmentat Julio Lobos (també amic personal de ‘Ninyín’), a partir d’unes gravacions i uns apunts inèdits conservats dels dos músics desapareguts, s’ha acabat convertint en el que es podria considerar una peça discográfica de culte, ja que conté quatre temes ‘nous’ de Joan Cardona (l’esmentat ‘Vull ser tu (La clau)’, ‘No tinc perquè’, ‘Totes les cançons perdudes’ i ‘Un home amb sort’), dos de Pau Cardona (‘Tot va bé bevent’ i ‘Reggae trist’), i, la resta, un seguit de temes propis  enregistrats, en el seu moment  per Sopa de Cabra (el grup de rock més emblemàtic de la música catalana), com ara ‘El sexo’ i un petit recull de cançons dels grups que més  van influenciar  als germans Cardona (Rolling Stones, Led Zeppelin , Bob Marley, etc.).
Tot plegat, un veritable homenatge personal, però que també és tot un homenatge a un tipus de sentir, d’entendre i de viure la música.