22 d’abr. 2014

Un total de 185 projectes florals en 145 espais a la 59 a edició de Girona Temps de Flors

Ràdio Sarrià.
La 59a edició de Girona, Temps de Flors, se celebrarà del 10 al 18 de maig i es podran veure 185 projectes florals repartits en 145 espais, dels quals 82 patis seran patis, 54 monuments i 9 jardins, quatre seran rotondes.
Girona, Temps de Flors en aquesta edició recordarà a Maria Cobarsí, una de les principals impulsores de l'esdeveniment floral que cada any atrau aproximadament 200.000 visitants i que va morir l'agost de l'any passat als noranta anys. En motiu d'aquest fet, gran part de les instal·lacions florals recordaran la seva figura i serviran per retre-li homenatge.
Un dels llocs més emblemàtics per recordar Maria Cobarsí serà el despatx que ocupava cada any a la plaça dels Jurats i que acollirà una instal·lació floral a càrrecs dels voluntaris dels Amics de les Flors en memòria seva. Aquesta petita sala és des d'on treballava i coordinava tots els voluntaris que al llarg de tots aquests anys han fet possible l'exposició de flors. A més a més, l'Ajuntament està preparant un acte de reconeixement a Maria Cobarsí el dimecres 14 de maig, tal com va avançar la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat. 
El dimecres i els dissabtes 10 i 17 es podran visitar les instal·lacions florals fins a les dotze de la nit.
"És un esdeveniment que dura nou dies i del qual es parla tot l'any", va remarcat l'alcalde, Carles Puigdemont, per posar èmfasi en la importància que té l'exposició per a la projecció de la ciutat. En aquest sentit, Puigdemont va subratllar l'aposta, "tant de l'Ajuntament com de tota la ciutat", per Temps de Flors. "És un moment en què els ciutadans obren les portes de casa seva, en què els gironins i gironines poden fer una mirada nova a la pròpia ciutat, en què la ciutat del dia a dia és especial.