10 d’abr. 2014

Una vintena d’activitats marcaran la Setmana Santa gironina

Ràdio Sarrià.
La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas; el president de la Junta de Confraries, Miquel Izquierdo, i el president de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Narcís Reixach, han presentat aquest matí la programació d’actes previstos per a aquesta Setmana Santa, en la qual destaquen com cada any el lliurament del penó per part dels Manaies, el Dimecres Sant, i la processó del Sant Enterrament, el Divendres Sant. 
El tret de sortida de les activitats tindrà lloc aquest vespre, a les 20 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona amb la lectura del pregó, que pronunciarà la priora administradora del Monestir de Sant Daniel, M. Assumpció Pifarré. El pregó es podrà seguir en directe a través del web de l’Ajuntament de Girona.
El concert de música sacra del dissabte 12 d’abril al Mercadal; l’estrena de la lectura dramatitzada Jesús, el Natzarè, de Salvador Sunyer, el 15 i el 17 d’abril, a La Planeta; el concert de la banda La Lira de Vilafamés, el dissabte 19, o l’obertura de l’església de Sant Lluc i del taller de l’artesà Ramon Boix a la mainada seran alguns dels actes culturals més rellevants dels propers dies. “Volem agrair especialment a les confraries el treball que fan tot l’any per fer possible els actes que fan que la Setmana Santa a Girona tingui aquest punt màgic i especial”, ha conclòs Madrenas. Enguany la Setmana Santa coincideix amb els actes del 75è aniversari dels Manaies de Girona i amb el 60è aniversari de la Confraria del Davallament.
A banda de la vintena activitats “religioses, culturals i tradicionals” que formen part del programa, tal com ha descrit la regidora Marta Madrenas, a la ciutat es portaran a terme algunes accions paral·leles com ara l’espai d’atraccions de fira solidàries a La Copa o l’obertura amb un horari especial de l’Oficina de Turisme de la Rambla els dies 18 i 19 d’abril. Des de demà fins al proper 21 d’abril, aquelles persones que col·laborin aportant aliments pel Banc d’Aliments a l’espai de La Copa rebran un tiquet per pujar a les atraccions de manera gratuïta el dilluns 21 a la tarda.