10 d’abr. 2014

El 23 d'abril s'estrena a Banyoles i a Girona la primera pel·lícula de La Llegenda de Sant Jordi d'Arnau Olivé

Ràdio Sarrià.
Per Sant Jordi s'estrena de la primera versió cinematogràfica de la llegenda de Sant Jordi. Arnau Olivé (director i guionista) i Noemi Stängel (ajudant de direcció i coguionista) han estat els impulsors d’aquest migmetratge ambientat a l’època medieval i rodat íntegrament a les comarques gironines.
La pel·lícula està protagonitzada per l’actor Jordi Subirà en el paper de Sant Jordi, mentre que Ferran Frauca i Jasmina Garcia encarnaran els personatges del rei i la princesa.. Hi han participat la productora teatral Banyolina Alma Cubrae (atrezzo, maquillatge, efectes especials i figuració), la companyia d’espectacles i música medieval Els Berros de la Cort, que ha participat en la figuració i la interpretació musical i Elena Martinell, veu narradora del film. La música ha estat escollida, arranjada i enregistrada expressament per la producció, i la interpreten els músics de Ressona Trobadors sota la direcció musical de Pau Marcos.
El rodatge es va realitzar el passat mes de febrer en diverses localitzacions de les comarques gironines. 
La pel·lícula reflecteix paisatges de l’Alt i el Baix Empordà, el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Gironès.
Al Pla de l’Estany és on s’hi concentren més localitzacions, algunes d’elles són el bosc de les Estunes, exteriors d’edificis de Crespià i Esponellà, el bosc de Can Morgat i l’església de Santa Maria de Porqueres. 
A la ciutat de Banyoles s’hi han rodat escenes al casc antic i a l’estany, que s’ha convertit en escenari ideal per representar el sorgiment del drac tenint en compte que en les primeres versions escrites de la llegenda el drac sortia d’un immens estany.
El dia 22 d‘abril es celebrarà la preestrena dirigida a l’equip i als col·laboradors de la producció i finalment el dia 23 d’abril tindrà lloc l’estrena pública de la pel·lícula a Banyoles i a Girona.
A Banyoles es projectaran tres sessions a l’Auditori de l’Ateneu a les 19h, 20h i 21h del vespre. Les entrades tenen un cost de 3€ i ja es poden adquirir de manera anticipada a través de la web de l’Ajuntament de Banyoles. 
A Girona hi ha programada una projecció al cinema Truffaut a les 19h  i les entrades també costaran 3€ es podran adquirir a la mateixa taquilla del cinema.
El projecte compta amb el suport del Patronat de Turisme de La Costa Brava i La Diputació de Girona, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, l’Ajuntament de Cadaqués, l’Ajuntament de Besalú, el Museu
d’arqueologia de Catalunya, el Museu Arqueològic de Banyoles i el Bisbat de Girona. També han col·laborat l’escola ERAM, els Estudis Ground de Cornellà del Terri, el Club de Natació de Banyoles, la botiga Les Golfes de Banyoles, l’escola Diving Grass de l’Escala i l’hípica Equinatur de Serinyà.