6 de maig 2014

Dissabte recta final "Espriu al Mercat" dels Amics de la Unesco Girona

Ràdio Sarrià.
El dissabte 10 de maig, a les 12 del migdia, el mateix dia que s’inaugura Girona, Temps de Flors s'arriba a la recta final del projecte "Espriu al mercat", una proposta de l’associació Amics de la UNESCO de Girona que compta amb la col·laboració de l’associació de comerciants del Mercat municipal de Girona.
Espriu al Mercat s’inicia el dimecres 10 de juliol de 2013, coincidint amb la data del centenari del naixement de l’escriptor Salvador Espriu (Sta. Coloma de Farners, 1913 – Barcelona, 1985) i s’emmarca dins els actes de l’Any Espriu. L’objectiu d’aquesta proposta és apropar l’escriptor al gran públic. I ho fem a partir del seu llibre Les roques i el mar, el blau. Una obra que ens parla de deus i deesses, d’herois i d’heroïnes, de mites, d’una manera singular, a la manera espriuenca, no podria ser d’altra manera.
Amics de la UNESCO de Girona ha convidat 12 socis i col·laboradors escriptors i artistes a fer la seva pròpia lectura de 12 capítols de Les roques i el mar, el blau, de manera que al cap d’un any tinguem 12 textos nous i 12 il·lustracions per aquests textos. És per això que Espriu al Mercat va del 10 de juliol del 2013 al 10 de juliol del 2014.
Espriu al Mercat és un projecte viu, un projecte en procés al llarg d’un any. El dia 10 de cada mes, a les 12 del migdia, al Mercat municipal de Girona, a la porta que s’obre a la plaça Salvador Espriu presentarem l’obra del mes.
Va començar el dimecres 10 de juliol de 2013, amb el capítol dedicat a Dionís. Dolors Condom en va fer la seva versió literària i Josep Perpinyà, la va il·lustrar. El 10 d’agost va ser el capítol Penèlope, reescrit per Núria Martí i il·lustrat per Ció Abellí; el 10 de setembre, Orfeu amb l’aportació literària de Mariàngela Vilallonga i la pictòrica de Carandell; el 10 d’octubre va ser el torn de Narcís, amb un text de Lluís Lucero i un collage de Clara Bacquelaine; l’11 de novembre – el 10 era diumenge i els festius el Mercat roman tancat – va ser el torn d’Apol·lo amb text de Xavier Díez i il·lustració de Pep Duixans i el 10 de desembre vam conèixer Mnemosine amb Jaume Fabre (text) i Manel Baulida (il·lustració). El 2014 el Projecte ha continuat: el 10 de gener amb el capítol dedicat a Palinur, Joan Surroca (text) i Tonyi Barbero (il·lustració); el 10 de febrer, amb el capítol de Pan, Rosa Font (text) i Domènec Fita (il·lustració); el 10 de març, Paris, Martí Peraferrer (text) i Mònica Aymerich (il·lustració); el 10 d’abril, Dafne, Jordi Dalmau (text) i Ernest Dalmau ((il·lustració).
Tots aquests treballs romanen en forma de cartell, damunt la porta d’entrada al Mercat per la banda de la plaça Salvador Espriu. És una exposició viva que creix mes a mes.