7 de maig 2014

El Conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig buscarà el manteniment de Torraspapel a Sarrià de Ter amb el mateix grup o amb altres interessats

Ràdio Sarrià.
El Diputat d'ERC i Alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent després de mostrar durant la sessió de control al ple del Parlament la seva preocupació per l'anunci del cessament de l'activitat de Torras Papel a la planta de Sarrià de Ter, ha preguntat aquest dimecres al Conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig quins són els passos que ha fet el seu departament i quines accions farà a partir d'ara perquè la Torraspapel de Sarrià de Ter mantingui la seva activitat.
L'alcalde ha defensat que aquesta planta és un pilar essencial de "l'economia local però també de la demarcació de Girona". "El tancament seria un cop molt dur. Ens hi juguem la sostenibilitat econòmica, ens hi juguem bona part del que som", ha dit, reclamant al departament que actuï.
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig ha garantit que estan treballant per trobar la manera de garantir el manteniment de l'activitat "si fos possible per part del mateix grup" però segons Puig també s'estan estudiant "projectes alternatius o complementaris amb altres grups interessats" o en la recerca "d'alternatives industrials" per a la fàbrica de Sarrià de Ter . El conseller ha culpat la reforma energètica de l'Estat, de la situació del sector paperer , i treballarà perquè no malmeti més aquesta indústria.
Torrent deia ahir a la tarda després de la reunió de tots els grups municipals de l'Ajuntament i el Comitè d'Empresa de Torraspapel ja va anunciar ahir la seva intervenció en el Parlament on instaria a la Generalitat a implicar-se per evitar el tancament i va assegurar que de moment, la solució no passa perquè la Generalitat busqui inversors de fora "les alternatives s'han de tirar endavant sota el paraigües del Grup Torraspapel" si la factoria acaba tancant, no només serà una patacada per a l'economia local, sinó per a tot el país, perquè es perdrà un pilar de la indústria de més de 70 anys d'història, va advertir Torrent.
Els treballadors que ja han penjat pancartes en contra del tancament, es reuneixen aquest dimecres amb la direcció de l'empresa i demà tenen programades reunions amb tots els grups parlamentaris i una altra reunió amb el Conseller Felip Puig.