19 de maig 2014

Girona A Capella tanca la tercera edició amb 12.000 assistens

Opera Prima
Ràdio Sarrià.
Girona A Cappella va tancar ahir la tercera edició coincidint amb la mostra Girona, Temps de Flors, amb un balanç molt positiu per part de l'organització que xifra en 12.000 els assistents al llarg dels 10 dies de festival, convertit en un referent europeu de la música sense instruments. El festival s'ha posicionat dins el calendari dels esdeveniments culturals del sud d’Europa i ha situat Girona, ciutat de festivals, dins el circuit europeu a cappella que ja és parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere, així com visita obligada pel públic amant de la bona música. Girona A Cappella és l'únic festival dedicat exclusivament a la música sense instruments de l'Estat espanyol.
The Hanfris Quartet
L'organització valora molt positivament la resposta a les propostes de pagament que van acollir l'Auditori de Girona -amb els llegendaris The Swingle Singers, amb un 80% d'ocupació- La Casa de Cultura, amb Les Síxters, que van esgotar totes les entrades.
D'entre les propostes que més han impressionat el públic destaquen precisament The Swingle Singers, amb una actuació impecable, en què s'imitaven instruments com la bateria i el baix i els seus membres ho feien absolutament tot amb la veu malgrat que podia semblar increïble-; o el reconegut sextet cubà Vocal Sampling, que van fer ballar tota la plaça Independència plena a vessar. També ha estat un èxit la primera coproducció del festival, l'espectacle Nus, d'Òpera Prima -creada especialment pel festival per revisar clàssics de l'òpera des d'una nova perspectiva- o l'actuació dels barcelonins The Hanfris Quartet, una de les millors formacions europees del gènere Barbershop i uns habituals de Girona A Cappella, doncs han participat al festival en totes les edicions.
També els concerts celebrats entre setmana, en què s'han programat formacions emergents i corals de la ciutat, han tingut una gran acollida per part del públic.
La direcció del festival ja prepara quarta edició de Girona A Cappella Festival, amb l’objectiu de continuar portant a Girona les millors figures nacionals i internacionals del gènere.