7 de maig 2014

La Diputació de Girona participa a Girona Temps de Flors amb el cicle de concerts del Pati Cultural i amb l'exposició fotogràfica “Estany Màgic”

                                                                            Fotos: Pere Duran
Ràdio Sarrià.
La Diputació participa a Girona Temps de Flors amb El Pati Cultural 2014, que tindrà lloc del dissabte 10 al diumenge 18 de maig, s’ha organitzat conjuntament amb el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona
El Pati Cultural és un esdeveniment que ja forma part de la programació habitual de Girona Temps de Flors. Cada any, la Diputació de Girona organitza aquest cicle de concerts al pati del Palau amb la voluntat d'oferir una bona programació musical a tots aquells visitants i espectadors que vulguin dedicar temps a la música durant la setmana de les flors a Girona.
El Pati Cultural té com a segell distintiu el fet de promoure les diferents formacions musicals que han nascut a redós del Conservatori i, també, de donar-los cobertura. Aquest any, a més, hi estan convidats el grup Terra Endins i l'Orquestra de Girona.
El cicle de concerts començarà el proper dissabte 10 de maig i s'acabarà el diumenge 18 de maig. Durant aquesta setmana, hi ha programat un concert cada dia a les 19 h.
Set de les actuacions seran a càrrec de les formacions musicals del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona: el Cor Jove, dirigit per Pablo Larraz amb la col·laboració de La Caravaggia; la Cobla, dirigida per Francesc Cassú; l'Orquestra de Guitarres, dirigida per Roger Tapias; les bandes juvenil i de grau professional, Big Band, dirigides per Lluís Caballeria i Dani Gallostra, i agrupacions de música de cambra formades per alumnes del Conservatori.
Per altra banda, el grup Terra Endins serà l'encarregat d'inaugurar el Pati Cultural, que el clourà l'Orquestra de Girona amb Vladimir Kunça de direcció musical i concertino.
Exposició «Estany Màgic», de Pere Duran. Del 10 al 30 de maig es podrà veure al claustre de la Diputació de Girona l’exposició fotogràfica «Estany Màgic», del fotògraf Pere Duran. L'exposició arriba ara a Girona després que s’hagi pogut veure al Museu Darder de Banyoles a finals de l'any passat.
Es tracta d'una trentena de fotografies en color a través de les quals es recull l'essència de l'estany de Banyoles, l'entorn familiar de Pere Duran i l'escenari on va iniciar-se en el món de la fotografia. Aquesta és una de les exposicions més intimistes de l’autor, que compta amb més de trenta anys d'experiència professional com a fotoperiodista a diversos mitjans de comunicació i que ha estat protagonista d'una gran quantitat d'exposicions.
Instal·lació floral. La Diputació també forma part del recorregut pels 145 espais florals de la ciutat. La Floristeria La Foule ornamentarà, com cada any, el pati de Can Forn (núm. 24).