7 de maig 2014

Girona viurà tres dies de creativitat amb la 3a edició d'Interquilt al Palau de Fires de Girona coincidint amb el primer cap de setmana de Girona, Temps de Flors

Ràdio Sarrià.
L'oci creatiu omplirà durant tres dies de creativitat la ciutat de Girona amb la celebració del tercer Saló Interquilt Girona Costa Brava 2014 del 9 al 11 de maig que coincideix amb el primer cap de setmana de la mostra Girona Temps de Flors.
En aquesta nova edició el saló s’obre a totes les disciplines vinculades amb l'oci creatiu com ara les labors i les manualitats, tot i que segueix fidel als seus inicis i manté una àmplia secció dedicada al patchwork.
L’àrea dedicada a exposicions de patchwork, ganxet, punt de creu entre d'altres ocuparà més de 800 m2.
Interquilt també aposta per les noves tecnologies i presenta en aquesta edició una nova App per visitar el Saló Interquilt 
El Saló té per objectiu convertir-se en un punt de trobada per totes aquelles persones, aficionades o professionals, vinculades amb el món de les labors i les manualitats i es podrà visitar de 10 a 20h divendres i dissabte i de 10 a 16h el diumenge.
L’àrea comercial del Saló comptarà amb més de 80 estands dedicats a la venta de productes de patchwork, scrapbook, ganxet, llanes, llibres i com en les darreres edicions hi hauran expositors nacionals i internacionals. 
També s’han organitzat en el marc d’Interquilt, cursos de patchwork organitzats per BERNINA Espanya amb gran èxit de participació i amb l’aforament complet i seran impartits per l’artista alemanya Jutta Hellbach que permetrà als visitants apropar-se a les seves innovadores tècniques, mitjançant una exposició dels seus quilts més emblemàtics. 
INTERQUILT vol ser un espai de motivació, de creació i de participació, per això hi tindran lloc tallers make and take que oferiran alguns dels expositors en el Saló.
El Saló persegueix un doble objectiu, generar negoci al voltant del món de les labors i manualitats, i tanmateix contribuir a la seva promoció, difusió i divulgació.
Enguany podrem gaudir de 12 exposicions ben diferents, quatre exposicions de patchwork:  Jutta Hellbach (Alemanya), Claudia Belluzzi (Itàlia), Quilters de Murmansk (Rússia) i l' exposició DEUX de SAQA que procedeix dels Estats Units, arriba a Girona després d’un tour europeu per l’Alsàcia (França), Vicenza (Itàlia) i Praga (República Txeca). Totes aquestes exposicions de patchwork s’exposaran per primera vegada a l’Estat Espanyol, i ho faran en el marc d’Interquilt.
Altres exposicions que es podran veure seran una exposició de peces de ganxet de l’artista italiana Daniela Cerri, Exposició de filigranes per part del Gremi Català de Filigrana de paper, Exposició de l’artista tèxtil To Gallardo. 
A Interquilt podrem visitar els quadres de punt de creu que ha fet Maria Luisa Arenas, una senyora de Móstoles que mitjançant aquesta manualitat va superar una difícil etapa de la seva vida. Una col·lecció de 15 peces que reprodueixen obres mestres com La Gioconda de Leonardo Da Vinci, Las Meninas de Velázquez o La Pietat de Miguel Ángel, entre altres.
Les nines de Guixlandia, Les peces tèxtils fetes amb feltre per l’artista Valerie Isern
També hi haurà una trobada de puntaires conjuntament amb l’Associació catalana de puntaires.
El Grup de la llana de Girona ha teixit amb ganxet i llanes Katia un element molt singular que us donarà la benvinguda al Saló Interquilt. 
A més a més, aquesta teixida on hi ha participat molta gent anònima tindrà una finalitat solidària,  els quadrets que s’han teixit es convertiran, després del Saló, en petites mantes que seran venudes i el que es recapti es destinarà al projecte "Restaurants del Cor", locals de restauració on s’hi podran adreçar tots els ciutadans per tal de realitzar els seus àpats. La diferència rau en el preu que uns i altres pagaran. Qui compleixi els requeriments d’exempció podrà disposar d’un àpat a canvi d’oferir el seu treball a favor de la comunitat dels restaurants del Cor. El local, habilitat com un restaurant standard, ha d’ubicar-se a un lloc estratègic. Servirà, així mateix, de centre de coordinació, per a les accions dels restaurants del Cor i com a centre de distribució. Tanmateix, un altre dels objectius és assegurar que tots els nens i nenes de Girona tinguin accés als àpats necessaris per garantir el seu òptim creixement. I el dissabte al matí tots els visitants al Saló podran contemplar la realització d’una immensa catifa floral de gairebé 30 m2.
Desfilada de la dissenyadora gironina Mireia Vidal
Interquilt també és una plataforma pels joves emprenedors del sector i per això el divendres a les 6 de la tarda tindrà lloc una desfilada de la última col·lecció de la jove dissenyadora gironina Mireia Vidal. La col·lecció que rep el nom d’Il·lusions, vol recrear allò que a la vista sembla una cosa i després n’és una altra, segons paraules textuals de la pròpia dissenyadora. La desfilada compta amb el suport de la FAPAC i la col·laboració de REVLON.