29 d’oct. 2014

Sarrià de Ter amplia la distància mínima que han de tenir els clubs de fumadors de cànnabis al municipi

Ràdio Sarrià.
L'Ajuntament de Sarrià ha aprovat aquest dimarts definitivament en un ple extraordinari,  la nova ordenança dels clubs de fumadors de cànnabis després d'estimar una al·legació presentada pel grup municipal CiU que considerava insuficient els 400 metres de separació que han de tenir aquests clubs respecte a equipaments municipals. Per això l'equip de govern (ERC) ha ampliat a 500 metres la separació respecte als equipaments municipals i a 700 respecte a altres clubs de fumadors de cànnabis i només incloïen centres educatius i de salut i en la proposta aprovada s'inclouen centres esportius i la biblioteca municipal. 
Per Dani Coll, regidor de CiU, aquesta ampliació dóna més garanties per protegir el col·lectiu de menors de 25 anys que és el més vulnerable al consum de cànnabis. 
Sarrià també va aprova un conveni de col·laboració entre la policia local i els Mossos d'Esquadra que reforçarà la tasca conjunta. Un altra punt de l'ordre del dia del ple extraordinari eren les ordenances fiscals per el 2015 que només variarà en la taxa d'escombraries que pujaran l'IPC que serà d'un 1% si no arriba a aquest percentatge l'IPC.
En el ple també es va aprovar la modificació dels estatuts del Consorci Alba-Ter  i de les Vies Verdes. I es va aprovar la integració al Consorci de Benestar Social Salt-Gironès i els seus estatuts.