11 de febr. 2015

Banyoles acollirà proves d’alt nivell de triatló el 2015, 2016 i 2017

Ràdio Sarrià.
L’Ajuntament de Banyoles i la Federació espanyola de triatló han signat avui un conveni perquè Banyoles tingui un acord preferent per escollir proves de triatló durant el 2016 i el 2017. Aquest 2015, Banyoles serà la seu els dies 25 i 26 de juliol del Campionat d’Europa de triatló sub-23 i de categories júniors. Així doncs, de Banyoles en sortirà el campió i campiona d’Europa sub-23. En aquest sentit s’ha signat el contracte amb la Federació europea de triatló per fer possible aquesta triatló del juliol, que incorporarà el Campionat català infantil de triatló. Per cinquè any consecutiu Banyoles tindrà una competició internacional en triatló.
És un acord preferent per a 3 anys i fins al 2017, en el qual es garanteix que Banyoles tingui presència d’alt nivell en triatló. Ja es confirmaran més endavant les proves però Banyoles tindrà un acord preferent per escollir les proves. Només Eivissa, Pontevedra i Madrid tenen també un acord preferent. Tanmateix, si qualsevol de les dues parts, Ajuntament de Banyoles i Federació espanyola de triatló, consideren que no cal la competició, es podria fer marxa enrere i deixar de ser seu d’una prova d’alt nivell de triatló els anys 2016 i 2017.
L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat tots els triatletes i esportistes que vénen de tot el món a entrenar i competir a Banyoles durant l’any, amb tot l’impacte econòmic positiu que suposa. Un exemple en seran els triatletes de més de 30 estats d’Europa que competiran a Banyoles aquest juliol. Així doncs, Noguer ha manifestat que “el turisme esportiu, en totes les seves modalitats, és el primer motor econòmic del turisme a la ciutat”. Per l’alcalde Miquel Noguer “sense els voluntaris no seria possible i en necessitem uns 200 per cada prova”. 
El president de la Federació espanyola de triatló, José Hidalgo, ha explicat que “és molt difícil que una ciutat accedeixi a aquest conveni per elegir, de manera consensuada, però en definitiva poder elegir, quina prova vol fer cada any”. Hidalgo ha elogiat la bona feina d’organització de les proves banyolines i el bon lideratge de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer. El president de la Federació espanyola de triatló, José Hidalgo, ha explicat molt clarament que “Banyoles està molt ben posicionada internacionalment en el triatló, i l’Estany de Banyoles és l’estany del triatló a nivell mundial”.