25 de febr. 2015

CiU de Sarrià de Ter es queixa al ple municipal de que la Biblioteca Municipal sembla més un local d'esbarjo que una biblioteca

Ràdio Sarrià.
El regidor de CiU, Dani Coll va afirmar en el ple municipal a l'apartat de precs i preguntes dels regidors, que el seu grup ha rebut queixes de usuaris de la Biblioteca Emília Xargay per les dificultats que tenen alguns usuaris, ja que l'ambient no és l'adequat per treballar en silenci, per Coll "sembla més un local d'esbarjo que una biblioteca" i Coll considera "que a la biblioteca hi ha espai suficient,  com per a habilitar diferents zones, on tothom pugui cohabitar amb un mínim de coherència dins l'espai".
Per la seva banda la regidora d'ensenyament, dona i cultura, Lourdes Gelada va assegurar que li han fet arribar aquestes queixes de "corredisses i xivarri" i que qui vulgui treballar i estudiar te la part de dalt. Segons Gelada sí que s'ha detectat un problema a la secció infantil on hi ha "un grup de gent i de mares que hi van a passar la tarda", Gelada va recordar que "no és una ludoteca sinó una biblioteca" i que el que està fent el personal de la Biblioteca és estar un a la recepció i l'altra a l'aula d'infantil per tenir l'espai controlat i que s'està parlant amb la part implicada.
Assegurava Gelada que estan al cas i que faran un seguiment, Gelada va recordar que "els usuaris que interessa tenir a la biblioteca són els que fan préstec i els que van a estudiar més que no pas els que hi van a passar la tarda."

3 comentaris:

Anònim ha dit...

les biblioteques municipals són un centre obert del municipi , s'han de fer activitats , donar cabuda a tota la població. Pel que sé aquesta biblioteca te sales d'estudi aillades,i si no es suficient hi ha les biblioteques universitaries que estan pensades per aquesta finalitat, estudis i recerca , amb amplis horaris per donar cabuda a tots els estudiants

Anònim ha dit...

Doncs no, a la biblioteca s'hi va a estudiar i es necessita silenci. Perquè hem d'anar a les biblioteques universitaries si en tenim una al poble? Crec que es veritat el fet que a la biblioteca hi ha força xivarri i infants amb les mares que van a berenar i a fer petar la xerrada, i una biblioteca no està per això.

Anònim ha dit...

I les altres biblioteques tenen problemes d'aquest tipus? hi ha d'haver unes normes d'ús i fer-les respectar!
S'han de poder compaginar les activitats que donen vida a les biblioteques i tenir l'àmbient adequat per poder llegir, estudiar, fer consultes ...
És important el prèstec sí, però el que realment dóna vida a les biblioteques són els usuaris que participen als tallers, a les activitats que s'organitzen i que utilitzen els serveis que ofereixen les biblioteques.
Per fer unicament prèstec no calia contruir una biblioteca nova!
Els estudiants universitaris que volen silenci absolut utilitzen les biblioteques universitaries!