18 de febr. 2015

El contorsionista Alexandr Batuev donarà el tret de sortida de la 4a edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres

Ràdio Sarrià.
El proper diumenge, 22 de febrer a les 12h del migdia, el pati d’armes del Castell de Quermançó viurà el tret de sortida de la 4a edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres amb l’actuació de la primera atracció arribada a la Ciutat per a la seva participació a l’esdeveniment circense. Es tracta del jove artista rus Alexandr Batuev que presentarà el seu número de contorsió extrema. L’any 2012, abans d’encetar la 1a edició, la contorsionista Sasha Pivarals ja va actuar per primera vegada a Europa en el mateix escenari. Posteriorment  fou mereixedora de l’Elefant de Plata al Festival de Figueres i estrenà una carrera artística fulminant acumulant premis en els festivals internacionals del circ més prestigiosos del món (Latina, Moscou, Ishevsk, Zhuhai) i rebent un dels guardons del 38è Festival Internacional del Circ de Montecarlo, celebrat el gener de 2014. L’any 2014, fou el torn de l’equilibrista xilena Catalina Palma a actuar a Quermançó: posteriorment guanyà el Premi de la Imatge del Festival i el proper mes de març serà estrella del reputat Circus Krone de Munich.
L’acte, està  organitzat pel Castell de Quermançó i Circus Arts Foundation, i rep el suport de Jomar i de l’Associació d’Amics del Castell de Quermançó i constitueix una de les 20 activitats paral·leles i gratuïtes que enguany proposa el Festival del Circ, una cita internacional amb la Cultura i l’espectacle. Nascut a la ciutat russa de Perm ara fa vint-i-tres anys, Alexandr Batuev arribà al món del circ de manera totalment accidental. Com tants adolescents li agradava practicar “parkour” i “tricking” amb els seus amics. Malauradament, el risc real que comporta aquests tipus d’acrobàcies van sovint de la mà d’accidents. Una lesió l’allunyà dels salts almenys durant un llarg any. Inquiet de mena, Aleksandr no volia que el seu cos s’aturés i, tot explorant noves possibilitats físiques, s’introduí en el món de la contorsió. Els seus avenços foren molt ràpids i la seva sorprenent progressió embadalí al cap de poc familiars i amics. Tant fou així que finalment decidí convertir les seves habilitats en espectacle. La contorsió masculina no és gaire habitual en les pistes del circ i la majoria de vegades que hi ha homes dedicats a tòrcer el seu cos es tracta més de pràctiques de dislocació que de contorsió. Els exercicis de Batuev s’apropen als d’anteriors artistes ben coneguts pel nostre públic com l’etíop Rich Metiku o l’americana Jordan McKnight amb el mèrit que, per naturalesa, el cos masculí és menys flexible. L’atracció de Batuev rep el títol de “Future Man” i s’ha presentat en espais com el Festival de Circ d’Izhevsk  (Rússia), una de les rares ocasions que trepitjà una pista de circ perquè, fins avui, ha actuat més en varietés o programes de televisió.