17 de febr. 2015

Figueres ja fa dies que es prepara pel 4t Festival Internacional del Circ

Agostino Maltese "pèndol de la mort"
Ràdio Sarrià.
Després de l'èxit de les seves tres primeres edicions, torna a Figueres el Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres, amb les 26 millors atraccions mai vistes en els circs europeus, amb una vuitantena d'artistes de 16 països.
El Festival que se celebrarà del 26 de febrer al 2 de març de 2015 oferirà una de les novetats importants d'aquesta nova edició, una nova gran carpa recinte firal amb visibilitat total i grada inclinada amb capacitat per a més de 2.200 persones. 
El festival s'inaugurarà el dijous, 26 de febrer a les 20.30h amb l'espectacle blau , amb la desfilada de tots els artistes dels 16 països, el presentador del Festival i director, Genís Matabosch amb l'Orquestra de Carmino d'Angelo i l'actuació de : Rubtsova&D. Efremkin de Rússia amb cintes aèries; el National Circus of Pyongyang de Corea del Nord amb antipodisme; el mag Raul Black de Catalunya amb un espectacle de grans il·lusions;  el pallasso Matute de Xile; Duo Essence d'Ucraïnba amb Pole dance; Jonatan Riquelme de l'Argentina amb corró aeri; el Duo Strongmen de Uzbekistan forçuts; Agostino Maltese de Veneçuela amb el pèndol de la mort; Imperator de Rússia amb equilibris; Yohanes Shbru de Etiòpia amb malabars de rebot; El Duo Wuhan de la xina amb corda aèria i Watch Dogs de Rússia amb la bàscula. 
L'espectacle blau es podrà veure també el dissabte 28 de febrer a les 12h a les 16.30 i a les 21h.
Pel que fa a l'espectacle vermell que es podrà veure el divendres 27 de febrer a les 17.30h i a les 21h i diumenge 1 de març a les 11.30h, a les 16h i a les 19.30h inclou les actuacions de: Les antipodistes Yuman Acrobatic Troupe de la Xina; Gustavo Sartori del Brasil amb teles aèries; Andrey Maslov d'Ucraïna amb malabars de rebot; el pallasso Rulo Clown de Mèxic; Sixto Y Lucia de Cuba amb Quick Change; Mongolian Angels de Mongòlia amb el trapezi; La Troupe Bayramukov de Rússia amb salts al sòl; You and Me de Kazakhstan amb màstil amb cintes aèries; Solis Brothers de Nicaragua amb mà a mà; Salvador de Bielorússia amb malabars; Alexander Batuev de Rússia amb contorsió i el National Circus Of Pyongyang de Corea del Nord amb trapezis volants. 
El dilluns 2 de març,  a dos quarts de nou del vespre, darrer dia del Festival amb l'espectacle d'Or i la Gala de Premiats on després de les actuacions es farà el lliurament de les estatuetes Elefants Dalinians d'or, plata i bronze. El Jurat oficial estarà format per directors de circs i festivals de major renom mundial : Oleg Chesnokov (Rússia), Daulet Dosbatyrov (Kazakhstan), Thierry Fééry (França), Raoul Gibault (França), Mykola Kobzov (Ucraïna), Yuliya Melnikova (Rússia), Alexander Ogurtsov (Rússia), Choe Jong Ryol (Corea del Nord), Xinjie Li (Xina) i Xining Li (Xina).
Les entrades estan a la venda a www.festivaldelcirc.com , Oficina de Turisme de Figueres i a les Botigues Nostrum de Figueres, Girona, Perpinyà, Blanes, Calella i Platja d'Aro.