10 de febr. 2015

L’Oncolliga Girona organitza aquesta primavera la primera Oncobike (cursa en 120km amb bicicleta de muntanya)

Ràdio Sarrià.
Aquesta vegada l’objectiu bé marcat per posar en marxa el pla de detecció precoç del càncer de còlon i recte a les comarques de la Garrotxa i el Ripollès. La realització del pla, que es dirigeix a la població amb més possibilitats de patir aquests tipus de tumors -és a dir, homes i dones d'entre 50 i 69 anys-, és biennal i la participació és voluntària. Aquest estudi que necessita un suport econòmic es durà a terme durant dos anys, durant els quals es convidarà a participar-hi 20.265 persones d'entre 50 i 69 anys de les dues comarques: 13.456 veïns de la Garrotxa i 6.809 del Ripollès. L’ Oncobike destinarà una part dels diners recaptats a aquest estudi perquè es pugui dur a terme, la Fundació Oncolliga pensem que una manera de fer front el càncer és reactivant i donant suport a programes de prevenció, i aquest n’és un exemple. Oncobike és un cursa amb bici per equips amb un recorregut circular amb sortida i arribada a Campdevànol que portarà als participants a passar per llocs emblemàtics i abruptes del Ripollès, tot passant per les valls de Camprodon, de Ribes. 120 km n’és la distància que cada equip haurà de cobrir amb un temps màxim de 12 hores.
Els equips estaran formats per un màxim de 6 persones i un mínim de 4, 3 de les quals han d’estar sempre en marxa i les altres seran l’equip de suport que aniran en vehicle, podent fer relleu entre elles en qualsevol dels controls de pas. Es podrà inscriure qualsevol persona major d’edat. Aquesta vegada la Fundació Oncolliga, el Grup Excursionista Campdevànol i l’Associació Esportiva Can Grau sumen forces per tirar endavant aquest projecte altruista que pretén millorar aspectes sòcio-sanitaris en la vida dels malalts de càncer.
L’esdeveniment tindrà un caire absolutament benèfic.
Per a poder participar a l’Oncobike, cada equip haurà fet un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 500 Euros. (Per tal d’aconseguir aquest import els equips podran realitzar els actes que creguin més adients, com berenars, dinars, xocolatades, quines, rifes,etc. ) Per fer front a les despeses organitzatives, cada participant tindrà que efectuar un pagament de 40 Euros.Gràcies a les entitat col·laboradores es disposarà de ingressos extres per poder destinar a organitzar el esdeveniment.Els diners recaptats es destinaran íntegrament a aportar una ajuda el més gran possible a la Fundació Oncolliga Girona per poder aconseguir el objectiu de l’esdeveniment. També volen aprofitar aquest projecte per conscienciar a la societat de la importància de la lluita diària de les persones que pateixen aquesta patologia i de la magnitud personal i familiar que suposa millorar, en la mesura del possible, la seva qualitat de vida, i incentivar l’esport i l’exercici físic com a hàbit i estil de vida saludable.