26 de març 2015

El copilot de l'Airbus A320 va fer estavellar deliberadament l'avió

Ràdio Sarrià.
Els investigadors de la col·lisió de l'Airbus A320 creuen que el copilot va estavellar l'aparell "amb voluntat de destruir l'avió" per raons que es desconeixen.
Andreas Lubitz 
El fiscal de Marsella encarregat del cas, Brice Robin, ha explicat a la premsa que el copilot, identificat com Andreas Lubitz, de 28 anys i de nacionalitat alemanya va respirar "amb normalitat" fins al moment de la col·lisió als Alps francesos, segons la gravació sonora de la caixa negra.
Malgrat que en els primers 20 minuts el copilot va mantenir una conversa "normal i cortès" amb el comandant, després s'escolta el comandant parlant de preparar l'informe d'aterratge a Düsseldorf, al qual el copilot respon de forma "lacònica". Posteriorment, el comandant demana al copilot prendre el comandament i s'escolta el moviment d'una de les butaques i una porta que es tanca. En aquell moment, quan el copilot ja està sol, acciona el sistema de descens i ja no torna a parlar fins al moment de la col·lisió. El comandant intenta tornar a entrar i no pot, pica a la porta diverses vegades i no hi ha resposta.  
Robin ha dit que les víctimes no es van adonar del que passava fins a l'últim moment perquè en la gravació no s'escolten crits fins a poc abans de l'impacte.
Segons ha aclarit, s'escolta un soroll de respiració fins al final, el que indicaria que "el copilot estava viu" i ho va fer conscientment.